Gaziantep’te son bir haftada konkordato süreçleriyle ilgili peş peşe kararlar alındı. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren 11 şirket ve şahıs hakkında çeşitli mahkeme kararları ve alacaklılara yönelik ilanlar yayımlandı.

Kentteki konkordato gündeminin dikkat çeken dosyalarından biri ise Konil Kağıt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. oldu. Sanayici Ali Konukoğlu’nun sahibi olduğu şirket ile ilgili konkordato sürecinde alacaklılar toplantısına ilişkin ilan yayımlandı.

Bazı firmalara kesin, bazılarına geçici mühlet

Son bir haftada yayımlanan kararlar kapsamında bazı şirket ve şirket ortakları için konkordato sürecinde yeni aşamaya geçilirken, bazı dosyalarda ise geçici ve kesin mühlet kararları verildi.

Öne çıkan kararlar şöyle:

  • Alican Şahin Yapı Ev Yaşam Gereçleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.: Şirket ile ortakları Ali Can Şahin ve Yusuf Şahin hakkında 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi.
  • Konil Kağıt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.: Şirket ve firma sahibi Ali Konukoğlu için alacaklılar toplantısı ilanı yayımlandı.
  • Sonex Ayakkabıcılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.: Şirket ile ortakları Ayhan Eser ve Eda Eser hakkında 3 aylık geçici mühlet kararı alındı.
  • Serdar Yılmaz: Konkordato dosyası kapsamında alacaklılara çağrı yapıldı.
  • Sera Mekatronik Mühendislik Sanayi Ticaret A.Ş.: Alacaklılara yönelik toplantı çağrısı yayımlandı.
  • Ayıntap Proje Mühendislik Ltd. Şti.: Konkordato süreci kapsamında alacaklılara çağrı yapıldı.

Alacaklılar toplantısı süreci

Konil Kağıt dosyasında yayımlanan ilanla birlikte alacaklılar açısından da yeni bir aşamaya geçilmiş oldu. Konkordato sürecinde düzenlenen alacaklılar toplantıları, şirketin borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin sürecin önemli aşamalarından biri olarak değerlendiriliyor.

Gaziantep’te son günlerde art arda gündeme gelen konkordato dosyaları, kentte özellikle sanayi ve ticaret sektöründeki işletmelerin mali durumlarını yeniden gündeme taşıdı.

Şehitkamil'den Beykent'te yeni sosyal yatırım
Şehitkamil'den Beykent'te yeni sosyal yatırım
İçeriği Görüntüle

Yetkili merciler tarafından yayımlanan karar ve ilanlarla birlikte söz konusu şirketlerin konkordato süreçleri önümüzdeki dönemde de takip edilecek.