İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, skandal bir açıklamaya imza attı. Gürban, geçtiğimiz hafta CHP’li meclis üyesi Hasan Şencan ve CHP Şahinbey İlçe eski Başkanı Zeki Gürsel tartışmış, tartışmalara CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen’de katılmıştı. Sonrasında ise CHP’den hatırlı kişilerin kendisini aradığını söyleyen Gürban, tartışmayı noktaladığını açıklamıştı.

Tartışma Alevlendi

Gürban ile CHP’li Şencan arasındaki sosyal medyada devam eden tartışmaların sonu gelmedi. Cumartesi günü bir paylaşımda bulunan İYİ Partili Gürban’ın Şencan’a yönelik açıklamaları ile uslüp tartışmasına neden oldu.

Skandal İfade

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gürban, Şencan’ın kendisi ile ilgili paylaşmını alıntıladı. Gürban, ‘’Sayın CHP İl Başkanım, Sayın CHP Milletvekillerim. Gaziantep’te bir söz vardır: ‘’İte vurmuyorsam sahibinin hatırı var’’ diye. Geçen gün aradınız, ‘Acı itimize vurma ağam dediniz!’ Bende, ‘’Pekey’’ dedim. Dedim mi? Dedim. Ama artık lütfen siz de itinize sahip çıkın. Bak geçen gün sustum, alttan aldım hatta zeytin dalı verdim. Ama bu it dalı kemiriyor’’ ifadelerini kullandı.

Şencan’dan Hakaret Suçlaması

Gürban’ın paylaşımına yanıt veren Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan, ‘’İt’ kelimesi Yargıtay 16.CD Esas: 2020/7346 Karar: 2021/271 Tarih: 29.01.2021 ile hakaret suçu sayılmıştır. Koskoca adamsın, hakaret etmeden konuşamıyor musun? Evet geçmişten biliyoruz, konuşamıyorsun. Sakın bu gönderiyi silmeyin ha…’’ ifadelerine yer verdi.

Gürban Paylaşımı Sildi…

Kentte büyük yankı uyandıran açıklama sonrası İYİ Partili Gürban söz konusu paylaşımı sildi.

Şencan Dava Açacak Mı?

CHP’li Şencan, parti içinden Gürban’ın açıklamalarına tepki olduğunu, partili avukatlardan kendisine dava açması hususunda çağrılar geldiğini söyledi. Şencan, dava açma konusunda ise henüz karar vermediğini kaydetti.  Sosyal medyada tepki çeken açıklama sonrası siyasette üslup konusu tartışmaya açıldı.