Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olacak olan şiddetli hava olaylarına karşı uyardı. İzlanda'dan gelen soğuk hava dalgasının neden olacağı yağmur, kar ve fırtına riskiyle birlikte 18 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

SICAKLIK DÜŞÜYOR, KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

İzlanda kaynaklı soğuk hava dalgası, ülkemizin birçok bölgesinde etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, özellikle İstanbul'da sıcaklıkların hızla düşmesi bekleniyor. Cuma ve Cumartesi günleri özellikle gece saatlerinde sıcaklık 0 dereceye kadar düşecek, gündüz ise 3 derece olacak. Bu durum, beraberinde kar yağışını getirecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, önümüzdeki 24 saat boyunca ülke genelinde parçalı çok bulutlu ve yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği belirtilirken, bazı bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARILARI

Yapılan değerlendirmelere göre, Muğla, Çanakkale, İzmir, Manisa, Balıkesir, ve Aydın'da kuvvetli yağış (21-50 kg/m2), Muğla'nın kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli yağış (51-75 kg/m2) bekleniyor. Bu durum sel, su baskını, yıldırım, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara neden olabilir.

Batı Akdeniz ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağış (21-60 kg/m2) ve fırtına bekleniyor. Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Mersin ve Hatay'da sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esecek rüzgarlar nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

18 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, ve Uşak illeri için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kodlu kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA YAĞMURLU HAVA BEKLENİYOR

Parçalı ve çok bulutlu havanın etkili olacağı Güneydoğu Anadolu'da, akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısından başlamak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar görülecek.

GAZİANTEP’TE BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Diyarbakır:

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı yağmurlu, sıcaklık 11°C.

Gaziantep:

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sıcaklık 10°C.