Olumsuz hava koşullarından dolayı birçok şehirde uçak seferleri iptal oluyor. Gaziantep'te her olumsuz hava şartlarında uçak seferleri iptal olurken, Havaalanı'na takılan ILS Cihazı ise bu hava şartlarında hiçbir işlem yapmıyıor. 

Yaşanan yoğun sis nedeni ile bugün Gaziantep'ten  İstanbul v e Ankara'ya kalkacak olan uçak seferleri de iptal edildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Ankara seferleri tamamen iptal olurken,  İstanbul Yeni Havalimanı'na inişler ise gecikmeli olarak yapılıyor.

Bu arada seferlerin hava koşullarının düzelene kadar iptal edilmesi ve gecikmeli olarak yapılacağı öğrenildi. Böylelikle Gaziantep Havalimanı'na yıllar  önce takılan ILS Cihazı da işlem görmemiş olurken, Gaziantep'e gelecek olan veya Gaziantep'ten hava yoluyla başka illere gidecek olan vatandaşlar tepki göstererek, Milyonlar verilerek takılan ILS Cihazının kontrol edilmesini istediler.

Web-3

MİLLETVEKİLLERİ ILS CİHAZI'NDAN HABERDAR MI?


Bu arada,  Gaziantep Milletvekillerinin ILS Cihazının çalışıp çalışmadığı konusunda bilgilerinin olup olmadığı da bilinmezken, Gaziantep'liler biran önce Havaalanı'ndaki bu Mağduriyetin giderilmesi için Gaziantep Milletvekilerinin konuya el atmasını istediler.


VALİ ÇEBER VE BAŞKAN ŞAHİN 'E BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR


Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e de büyük görev düşüyor. Konuyla ilgili Vali Çeber ve Başkan Şahin'in ILS Cihazı'yla ilgili sorunu biran önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na iletilerek çözümlenmesi bekleniyor.

ILS CİHAZI NE İŞE YARAR ?

Hava şartları kötü olduğu zamanlarda ve görerek inişin mümkün olmadığı koşullarda aletli iniş sistemi (ILS) kullanılır. 1940’lı yıllarda çıkan bu sistem 1949 yılında ICAO tarafından kabul edilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Seyrüsefer yardımcı sistemlerinden olan ILS, uçağın pist başına kadar hassas bir şekilde yaklaşmasını sağlar. Pist başına yerleştirilen vericiler sayesinde uçakların emniyetli bir şekilde iniş yapmaları sağlanır. Daha çok kötü hava şartlarında kullanıldığı için ILS, atmosferik olaylardan etkilenmez. Böylelikle uzun ömürlü kullanım süresine sahiptir. Güvenilir bir sistem olan ILS pilota istikamet ve süzülüş bilgisi verir, bununla birlikte emniyetli bir iniş gerçekleştirilebilir.