Gaziantep’te 2024 yılı itibariyle et fiyatlarının önlenemez yükselişi devam ediyor. Son 3 ayda 3 kez zamlanan et fiyatlarına bir yılda gelen zam oranı ise yüzde 100’e ulaştı. Gaziantep’te kuzu eti fiyatları Ocak’ta 400, Şubatta 550 ve Mart ayında ise 630 TL’ye ulaştı. Dana etinde ise önce 350 olan fiyat, sonra 400 ve daha sonra da 500 TL’yi aştı. 3 ayda et fiyatlarına gelen zam yüzde 40’ı buldu.

Gaziantep’te Camiden Çıkan Adama Korkunç Saldırı! Dehşet Anları! Gaziantep’te Camiden Çıkan Adama Korkunç Saldırı! Dehşet Anları!

TAVUK DA UÇTU


Kırmızı et fiyatlarına gelen zamlar vatandaşlar çareyi tavuk etinde aradı. Tavuk eti fiyatlarının da artması ile ne yapacağını şaşıran vatandaş artık et yemeyi bırakacak. Tavuk eti de son bir ayya yüde 15 zamma uğradı. Geçen yıla göre yüzde yüz zamlı et almak zorunda kalan vatandaşlar et tüketimini azaltarak bütçesini korumaya çalıştı.

FİYATLAR DAHA DA ARTACAK

Kurban Bayramı yaklaştıkça et fiyatlarının da daha da artacağı belirtildi. Et fiyatlarındaki önlenemez yükselişe tepki gösterilirken vatandaşlar Kurban Bayramı’nı da oldukça zorlu geçirecek. Geçen yıl bir günde fiyatları ikiye katlayan besicilerin bu bayram öncesi de yine rekor zamlı satış yapması bekleniyor.