Türkiye’nin en büyük sanayi kenti olan Gaziantep’te tekstil ,gıda ,halıcılık, ayakkabı ve terlik gibi sektörlerde dünya devi olan şirketlerin bulunduğu Gaziantep’te 2000’e yakın fabrikanının bulunduğu ve bu fabrikalarda toplam 400 bin kişi çalıştığı ve şuan işçi bulma kurumunu yaptığı araştırmada ve Tüik’in bu sektörlere 35 bin işçi gerektiğini ve işçi bulunamadığı için bir çok fabrikada üretim yapılmadığını ve büyük sıkıntılar yaşandığı öğrenildi.

.

Gaziantep’te iş çok işçi yok. Hangi sektörler bu işçileri arıyor? Gaziantep’teki fabrikalara 35 bin işçi arıyor. İşsizlik yok diyen yalan söylüyor

Türkiye’nin en büyük sanayi kenti olan Gaziantep’te tekstil ,gıda ,halıcılık, ayakkabı ve terlik gibi sektörlerde dünya devi olan şirketlerin bulunduğu Gaziantep’te 2000’e yakın fabrikanının bulunduğu ve bu fabrikalarda toplam 400 bin kişi çalıştığı ve şuan işçi bulma kurumunu yaptığı araştırmada ve Tüik’in bu sektörlere 35 bin işçi gerektiğini ve işçi bulunamadığı için bir çok fabrikada üretim yapılmadığını ve büyük sıkıntılar yaşandığı öğrenildi. Bunun yanı sıra inşaat sektöründe Suriyeliler olmasa sektörün büyük kriz yaşayanı ifade edildi.

Gaziantep’te kaç fabrika var?


Türkiyenin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olan Gaziantep’te 6. Bölgenin de hizmete girmesiyle hedefin 2024, 2 bin 500’e ulaşacağı ve 500 bin işçi kapasitesi gerçekleşeceği ve bu nedenle Gaziantep ihracatta istanbul ve Ankara dan sonra üçüncülüğe koştuğu belirtildi.

Hangi sektörlerde işçi bulunamıyor?


Gaziantep’in lokomotiff sektör olan tekstil , gıda halıcılık ve ayakkabı ve terlikteki büyüme hızı sürekli devam ederken şuan bu sektörlere 35 bin işçi ihtiyacı bulunduğunu ve bu işçiler bulunamadığı için fabrikalarda üretim sıkıntısı yaşandığı bildirildi.

İnşaat ve terlik sektöründe yeni patron Suriyeliler


Gaziantep, Türkiye’nin ayakkabı marka üreticilerinin merkezi olduğu ve terlik ve ayakkabı sektöründe de sektörün tamamen Suriyelilerin eline geçtiği aynı bu sektörün de işçi sıkıntısı yaşandığı belirtilirken inşaat sektöründe Türk işçi bulamadığını ve aynı şekilde Suriye
işçiler olmasa inşaat sektöründe de işçi krizi yaşanacağı bildirildi.