Ankara’da başlayan fırtına beraberinde yağmur getirdi. Yağmur tüm şehri etkisi altına alırken sosyal medyadan gelen görüntüler yaşanan durumu gözler önüne serdi. Şehir gündüz vakti neredeyse tamamen kararırken meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar ''Ankara önümüzdeki iki 3 saat içerisinde dikkatli ve tedbirli olmalı şimşek ve yıldırım eşliğindeki gök gürültülü sağanak yağışlar ve fırtına olumsuzluklar yaratabilir. Göz gözü görmüyor. Görüş mesafesi 100 metrenin altına düştü'' paylaşımı yaptı. 


 

Aniden başlayan sağanak yağmur Ankara’nın birçok yerinde etkili oldu. Yağmurla birlikte yaşanan rüzgar görüş mesafesini de büyük oranda etkilerken şehir gündüz vakti neredeyse tamamen karardı. Hava Forum'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Ankara radarından alınan son verilere göre şehir merkezine doğru yaklaşan çok kuvvetli bir yağış kütlesi var. 1-2 saat içinde kuvvetli dolu, yağış, ani fırtına, su baskını riski yüksek gözüküyor. Tedbirli olalım. Çevremizdekileri uyaralım'' ifadelerine yer verildi. Bir kişinin sele kapıldığı ihbarı sonrası AFAD ve JAK ekipleri harekete geçti.

''ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERE DİKKAT''
Bununla birlikte meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar da, ''Ankara önümüzdeki iki 3 saat içerisinde dikkatli ve tedbirli olmalı şimşek ve yıldırım eşliğindeki gök gürültülü sağanak yağışlar ve fırtına olumsuzluklar yaratabilir. Fırtına, yağmur ve küçük çaplı dolu yağışı da şimşek ve yıldırımlarla birlikte başladı göz gözü görmüyor, görüş mesafesi 100 metreenin altına düştü'' paylaşımı yaptı.


BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakan Yardımcısı ismail Çataklı, "Ankara'da saat 16.00 itibarıyla ağaç devrilmesi, çatı uçması, toprak kayması, su baskını, mazgal tıkanması gibi 112 üzerinden itfaiyeye 1378, AFAD'a 159 ihbar ulaştı. Mahsur kalan 3 çocuk kurtarıldı. Bir sele kapılma ihbarı bulunmakta olup AFAD ve JAK ekipleri yönlendirildi." dedi.

''KORKU FİLMİ GİBİSİN ANKARA''
Ankara'da yaşayan Twitter kullanıcıları da Başkent'ten paylaşımlarda bulunarak yaşanan duruma dikkat çektiler. Bir kullanıcı paylaştığı videoya ''Korku filmi gibisin Ankara'' başlığını atarken, bir diğeri ''Felaket, felaket'' yorumunda bulundu. İşte o paylaşımlardan bazıları...