Habertürk yazarı, gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada, bir kablo ile bağlantı kurmaya çalışan ses teknikerine tokat atması kameralara yansıdı.

AÇIKLAMA GELDİ

Sarıkaya Twitter hesabından açıklama yaptı. 'Mazeretsiz' özür dilediğini belirten Sarıkaya şu ifadeleri kullandı:

Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziüantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum… Muharrem SARIKAYA

İşte o tweet:

TOKATTAN SONRAKİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Sarıkaya'nın özüründen sonra tokattan sonraki görüntüler de ortaya çıktı. Sarıkaya'nın sinirinin geçmediği görüldü. Sarıkaya sürekli kağıtlara bir şeyler yazıp rejiye gösterdi. O sırada Şahin de anlatmaya devam etti. Bir süre sonra Sarıkaya hiçbir şey olmamış gibi devam etti.

TOKAT YİYEN TEKNİKER KONUŞTU

Sarıkaya'nın tokat attığı ses teknikeri Ahmet Demir'den de bir açıklama geldi. Demir, Sarıkaya'ya dava açacağını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması. Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım."