Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgelerden olan İslahiye ve Nurdağı’nda yaralar sarılırken Büyükşehir Belediyesi ilk günden bu yana hizmetlerini arttırarak sürdürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezici Uygulamalı Çocuk Kütüphaneleri, 6 Şubat'taki "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde çocuklara hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri kentte bulunan uygulamalı çocuk kütüphanelerini 5 otobüse yerleştirerek çocuklarla buluşturuyor.

Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan otobüslerde çocuklara etkileşimli okuma, masal saati, el sanatları atölyeleri ve drama gibi etkinlikler düzenleniyor.

Afetzede çocuklar, gezici kütüphaneden istediği kitabı ödünç alıp okuduktan sonra iade ediyor.

Otobüslerde ayrıca depremden etkilenen çocuklar için psikodrama eğitimi de veriliyor.

Şehir merkezinde bulunan uygulamalı çocuk kütüphanelerini Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’nca yapılan hazırlıklarla 5 otobüsü dönüştürerek gezici olarak ilçelerde çocuklarla buluştu.

thumbnail_GEZİCİ ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ İSLAHİYE VE NURDAĞI’DA ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR (12)

Gezici çocuk kütüphanesinde depremden etkilenen çocuklar etkileşimli okuma, masal saati, el sanatları atölyeleri ve drama etkinliklerine katılıyor. Kitap okuma alanlarında çalışma yapan çocuklar istedikleri kitapları ödünç alarak geri iade edebiliyor.

thumbnail_GEZİCİ ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ İSLAHİYE VE NURDAĞI’DA ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR (11)

Yaşanan şiddetli depremlerin çocukların psikolojisini etkilememesi için de çalışma yürüten gezici çocuk kütüphanesi, uzmanlar tarafından psikodrama eğitimleri veriyor.