Dolardaki hafif gerilemeden destek bularak yatay seyreden altın fiyatları, faiz artırımlarının gelecekteki seyrine dair değerlendirmeler sürerken dar aralıkta seyretti.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1962 dolar civarında seyrediyor.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR

İç piyasada altının ons fiyatındaki hareketlenme ve doların yükselişinin etkisiyle gram altın 1315 liraya çıkarak tarihi zirveyi gördü.

Çeyrek altın 2 bin 242, cumhuriyet altını 9 bin 224 liradan satılıyor.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler ve ABD'deki borç limiti krizine yönelik gelişmeler yatırımcıları temkinli olmaya yönlendiriyor.

Analistler, borç limitinin 2025'e kadar askıya alınmasını ve federal harcamaların 2 yıl boyunca sınırlanmasını öngören tasarının pazartesiye kadar Senato'dan geçmesi gerektiğini söyledi.

Ülkede açıklanan makroekonomik verilere göre iş gücü piyasasının sıcak kalmaya devam ettiğini belirten analistler, JOLTS Açık İş Sayısı beklentilerin üzerinde gelmesine karşın Fed'in "Bej Kitap" raporunda ülkede ekonomik faaliyetin nisan ve mayıs başında "çok az" değişim gösterdiğini, gelecekteki büyüme beklentilerinin ise biraz kötüleştiğini aktardı.

Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinde Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker haziran ayındaki toplantıda faiz artışının pas geçilebileceğini aktaran analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu ayki toplantıda 25 baz puan faiz artıracağına ilişkin beklentiler yüzde 38'e gerilerken, nihai faiz oranının yüzde 85 ihtimalle yüzde 5,25-5,50 seviyesinde olacağının öngörüldüğünü kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.950 ve 1.940 doların destek, 1.970 ve 1.980 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.