Gaziantep Baklavasının korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının konuşulduğu toplantıda, Fıstık Tüccarları ve Baklavacılar, ortak hareket etme kararı aldı.

 Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Akıncıoğlu Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet  Akıncıoğlu, toplantıda alınan kararlar kapsamında,  Antep Baklavasına standart getirilmesi, Gaziantep dışında üretilen baklavalardan, ‘’Gaziantep Baklavası’’ ibaresinin kaldırılması için çalışma yapılacağını kaydetti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 2 Nolu Unlu Mamüller - Baklava - Un - Bulgur - Bakliyat İmalatı Meslek Komitesi üyeleri ve sektör temsilcileri kritik bir toplantıda bir araya geldi. Baklavacılık sektöründeki problem ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda, Antep baklavası standardına yönelik gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

AKINCIOĞLU’NDAN AÇIKLAMALAR!

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Akıncıoğlu Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncıoğlu, toplantıda Baklavanın geleceğinin konuşulduğunu söyledi.

KALİFİYE ELEMAN SORUNU ÇÖZÜLECEK

Akıncıoğlu, ‘’Tescilli ürünümüz Baklavanın korunması, gelecek nesillere aktarılması ve bu noktada bir STK çatısı altında tüm birleşenlerin bir araya gelmesi gibi konuları ele aldık. Toplantıda baklava konusunda ayrıca Fıstık tüccarlarının ve baklava üreticilerinin ortak hareket etmesi, farklı kişilerin spekülatif açıklamalarda bulunmasının önüne geçilmesi ve kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda yetkililer ile görüşülmesi ve işbirliği yapılması hususları toplantımızın ana gündem maddelerini oluşturdu.’’

FISTIKÇILAR VE BAKLAVACILAR ORTAK HAREKET EDECEK

Antep Fıstığının baklavanın ana hammaddelerinden biri olduğunu ve fıstık fiyatları hususunda dönem dönem spekülatif açıklamalar yapıldığına dikkat çeken Akıncıoğlu, ‘’Bu noktada Fıstık Tüccarları ile ortak bir karara vardık. Bu noktada gerek baklavacıların gerekse fıstık tüccarlarının zan altında bırakılmaması için alınması gereken tedbirleri ele aldık. O nedenle farklı kimselerden fıstık temin edilmemesi, Gaziantep dışındaki fıstıkçıların, baklavacıların açıklamalarına itibar edilmemesi konularında anlaşmaya varıldı. Artık Baklavanın Geleceği konusunda Fıstıkçılar ve Baklavacılar olarak ortak hareket edeceğiz.’’

manset-fotobaklavanin-gelecegi-icin-isbirligi-yapacaklarfvrgtfuwaaegcnx-1685111222

GAZİANTEP BAKLAVASI İBARESİ KULLANDIRILMAYACAK!

Gaziantep Baklavasının Coğrafi işaretinin Gaziantep Sanayi Odası tarafından alındığını hatırlatan Akıncıoğlu, ‘’Gaziantep Sanayi Odası’nın almış olduğu tescil belgesinin etkin olarak kullanılması, Gaziantep dışında üretilen baklavalarda, ‘’Gaziantep Baklavası’’ ibaresi kullanılmasının önüne geçilmesi ve Gaziantep’te üretim yapan baklavacıların ise sıkı bir denetimden geçmesi hususunda yetkililer ile görüşmeler yapılması hususunda kararlar alındı. Alınan kararların Gaziantep Baklavasının korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynayacağını düşünüyorum’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Pusula Gzt.