1 Ekim tarihinde yapılacak olan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Organ seçimleri öncesi, sosyal medyada ortaya atılan iddialara, GTO’dan yanıt geldi. Yapılan yazılı açıklamada, Organ seçimleri ile ilgili gerekli duyuruların web sitesi ve panolar üzerinden yapıldığı, aday olacak kişiler ile ilgili ise liste taleplerine KVKK mevzuatı çerçevesinde verildiği ifadeleri yer aldı.

1 Ekim tarihinde yapılacak olan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Organ seçimleri öncesi, sosyal medyada ortaya atılan iddialara, GTO’dan yanıt geldi. Gaziantep Ticaret Odası’nda yapılan yazılı açıklamada, ‘’5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 84. Maddesi ve Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca 01 Ekim 2022 Cumartesi günü Gaziantep Bayraktar Anadolu Lisesinde yargı gözetiminde yapılacak olan Odamız Meslek Komite ve Meclis üyeleri Organ seçimlerine ilişkin yerel medya ve sosyal medyada “bilgilendirme eksikliği ve üye listelerinin paylaşılmaması” konusunda gerçeği yansıtmayan yorum, haber ve bilgilerin yer almasından ötürü bu açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur.

Seçimlere ilişkin bilgilendirmeler; yasal mevzuatlar çerçevesinde yerel medyada, Oda web sitesinde ve Oda hizmet binası içerisinde yer alan duyuru panolarında yapılmıştır.

Bu bağlamda; seçim tarihi belirlendikten sonra “Oda Organ Seçimleri İle İlgili Vergi Mükellefiyeti Kontrolü Kapsamında Bilgilendirme Duyurusu” 25 Ağustos 2022 tarihinde yerel gazetede resmi ilan olarak duyurulmuş, “T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI ŞEHİTKAMİL 1. İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINI İLANI” ise 2 Eylül 2022 tarihinde yine yerel gazetede resmi ilan olarak yer almıştır. Söz konusu ilanlar eş zamanlı olarak Oda web sitesinde ve ilan panolarında da yer almış ve almaktadır. Seçim sürecine ilişkin üyelerimizin ihtiyacı olabilecek tüm bilgilendirmeler için web sitemizde özel bir alan hazırlanarak erişime açılmıştır. Üye listeleri iletişim bilgilerinin aday olacak kişilerle paylaşılması noktasında ise liste talebinde bulunan tüm üyelerimize KVKK mevzuatı çerçevesinde listeler verilmiştir.

Tüm üyelerimizin bilgisine sunarız’’ ifadeleri yer aldı.

gtodan-o-iddialara-yanit-1