Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Zeliha Gizem Sayın ile öğrenciler arasındaki tartışma 24 Aralık Pazar günü sosyal medyaya taşındı.

Videoda mescit olarak kullanılan odanın önünde ayakkabılarını çıkaran öğrenciler ile aynı odaya ayakkabı ile basan Sayın'ın tartışması yer aldı.

Ne olmştu : VİDEO / Kadir Has Üniversitesi'nde mescide ayakkabı ile girme tartışması

Kadir Has Üniversitesi'nin içinde bulunan mescide ayakkabıları ile girip öğrencileri provoke eden Zeliha Gizem Sayın'ın, TSK karşıtı bildiriye imza attığı, soruşturmada ise gözaltına alındığı ortaya çıktı

Söz konusu görüntülerde; öğretim görevlisi Sayın'ın, tüm ısraralara rağmen özellikle ayakkabılarıyla mescit halısını çiğnediği görülüyor.

"BEN HRİSTİYANIM, BEN BUDİSTİM"

Öğrencilerin haklı tepkisi üzerine, akademisyen sesini yükselterek gerilimi tırmandırdı ve "Arkadaşlar Hristiyanlar da burada ayakkabıyla girebilir değil mi? Bu benim ilgilendirmez. Ben Hristiyanım, ben Budistim." sözlerini sarf etti.

Israrla mescitten çıkmak istemeyen akademisyen güvenliğin çağırılması üzerine mescitten çıkmak zorunda kaldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tüm o anlar ibadethanedeki bir öğrenci tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi. Kadir Has Üniversitesi sosyal medyadan yaptığı duyuruda olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.

0X0 Islam Dusmani Akademisyenin Sicili Kabarik Zeliha Gizem Sayin Pkk Yandasi Cikti 1703566550530

Sosyal medyada yayılan videonun tepki çekmesinin ardından üniversitenin konuyla ilgili inceleme başlattığı, Sayın'ın ifadesinin alınması için emniyete çağrıldığı öğrenildi. Olay sonrası TÜGVA da çirkin saldırıyı protesto etti.

Universitede Ibadethane Gerginligi Erdogan In 16660175 6309 M

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Oktay Saral, X hesabından, "Müslümanların da ibadet ettiği alana, tüm ikazlara rağmen ayakkabılar ile girmek anca sizin gibi İslamofobiklerin yapacağı bir davranıştır" dedi.

Zeliha Gizem Sayin Kimdir Kadir Has Universitesi 4

Öte yandan Zeliha Gizem Sayın'ın; terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen 'Hendek Operasyonları'na karşı çıkan "Barış Akademisyenleri Bildirisi"ne imza attığı, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ortaya çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Universitede Ibadethane Gerginligi Erdogan In 16660175 756 Amp

Kadir Has Üniversitesi, sosyal medyada paylaşılan söz konusu görüntülere ilişkin açıklamada bulundu. Twitter'dan yapılan açıklamada, "24 Aralık 2023 günü sosyal medyada paylaşılan görüntülere dair inceleme başlatılmıştır" denildi.

ÖĞRENCİLER KARŞI KARŞIYA GELDİ

Kadir Has Üniversitesi'nde yaşanan "Mescit" olayı öğrencilerin karşı karşıya gelmesine sebep oldu.

Bir grup öğrenci, "İslami hareket engellenemez" sloganı atarken hocalarına destek için toplanan başka bir grup öğrenci ise bu sloganlara "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganlarıyla karşılık verdi.

GÖREVDEN ALINDI

Kadir Has Üniversitesi'nde yaşanan "Mescit" olayı sonrası soruşturma başlatılmıştı. Üniversite yönetiminin Zeliha Gizem Sayın’ın görevine son verdiği öğrenildi.