HEM NAZARDAN HEM HAŞERELERDEN KORUYOR

Mardin halkı, geleneksel olarak kullanılan tütsü için üzerlik tohumunu tercih ediyor. Tavada kavrularak evlerini tütsüleyen halk, bu yöntemin sadece nazardan korumakla kalmadığını, aynı zamanda yaz aylarında sinek ve haşerelerden de etkili bir şekilde koruduğunu da açıkladı.

SABAH AÇ KARNINA 1 ÇAY KAŞIĞI

Mardin'de yıllardır kullanılan bu tohumun sağlık üzerindeki etkileri sadece nazardan ve haşerelerden koruma ile sınırlı değil. Baharatçı İsa Gökçeoğlu, üzerlik tohumunun basur için etkili olduğunu söyleyerek tohum hakkında bilgi verdi.

Tavada kavrulup sabah aç karnına 1 çay kaşığı tüketildiğinde basur sorunlarına iyi geldiği ifade eden Gökçeoğlu, üzerlik tohumu, sadece basur sorunlarına değil, aynı zamanda üst solunum yollarına iyi geldiğini söyledi.

65a0fc2cf83f454db797745d.webp

Bağırsak sağlığını desteklediğini aynı zamanda saç sağlığına da iyi geldiğini belirten Baharatçı İsa Gökçeoğlu, içeriğindeki antioksidan etkileri sayesinde burun tıkanıklığından, grip ve nezle gibi hastalıklara kadar birçok sağlık sorununa iyi geldiğini belirtti.

DEPRESYON VE STRESLE SAVAŞIYOR

Ayrıca, üzerlik tohumunun depresyon ve stres gibi olumsuz ruh hallerine iyi geldiği, stresle bağlantılı baş ağrısı ve uyku problemlerine çözüm sunduğu da ortaya çıktı. Düzenli olarak tüketildiğinde hafızayı güçlendirdiği ve vücuttaki iltihaplanmaların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğunu daha önceden biliyor muydunuz?

65a0fc2cf83f454db7977457.webp

Mardin'de asırlardır kullanılan bu doğal çözüm, sadece evleri nazardan ve haşerelerden korumakla kalmıyor, aynı zamanda birçok sağlık sorununa karşı da etkili bir çözüm sunuyor.

65a0fc28f83f454db797744e.webp