Gaziantep FK, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarını sürdürdü Gaziantep FK, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarını sürdürdü

Yayın hakları ihalesinin önceki gün sonuçlanması beklenirken TFF’den ihalenin iptal edildiği açıklaması gelmişti. Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre beIN SPORTS, yıllık 5.7 milyar TL karşılığında yayın haklarının sahibi oldu.

G Hr Kc O A Wo A A00T1

İhale için Saran Medya ve mevcut yayıncı beIN çekişiyordu. TFF, iptalin gerekçesini teklif bedellerinin yetersiz bulunmasına bağlamıştı.

Ancak Saran Holding’in paylaştığı açıklamada en yüksek bedelin kendileri tarafından verildiği belirtilerek şunlar kaydedilmişti:

“İptal kararı daha önce de olduğu gibi, Türk futbolunu esir almış mevcut yayıncı ile devam etmenin kılıfıdır. Bu ilkelere açık aykırılık içeren bu ihale sürecinin iptaliyle ilgili, tarafımızdan tüm hukuki yollara başvurulacaktır.”

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu’na göre beIN yıllık 5,7 milyar lira karşılığında ihaleyi alarak imzayı attı.

Kulüpler Birliği ve TFF ihaleyi 150 milyon avrodan aşağıya bırakmamaya çalışıyordu. Kur 34 liradan hesaplandığında beIN yıllık yaklaşık 168 milyon avro ödeyecek.
Sabuncuoğlu ayrıca anlaşmanın detaylarını paylaştı.