Berkshire adli tıp mahkemesine intikal eden soruşturma dosyasında, 24 yaşındaki Ellen Mercer'in geçen yıl 9 Şubat günü erken saatlerde yürüyemediğini ve denediğinde düştüğünü bildirmesi üzerine acil servis tarafından hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Wexham Park Hastanesi Acil Servisinde sağlık personeli tarafından tedavi edildi, ancak yaklaşık 24 saat sonra hayatını kaybetti.

Kıdemli sorgu yargıcı Heidi Connor, soruşturmada "ölüm nedeninin bir kısmının" gülme gazı olarak da bilinen "nitröz oksit gazı" ile ilgili olduğunu söyledi.

Otopsi raporuna göre Ellen Mercer'in ölümüne iki taraflı pulmoner tromboembolizm, derin ven trombozu ve "nitröz oksit kullanımının uzun vadeli komplikasyonlarının" neden olduğu tespit edildi.

Öğrencinin öldüğü tarihte, kafayı bulmak amacıyla gülme gazı bulundurmak yasadışı değildi. Kasım 2023'te Hükümet tarafından yasaklandı ve C Sınıfı bir uyuşturucu haline getirildi.

Son Dakika : İran, İsrail'e saldırı başlattı Son Dakika : İran, İsrail'e saldırı başlattı

Mahkemenin konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Genellikle ekstazi veya ketamin gibi uyuşturucularla birlikte alınan gülme gazı (azot oksit) özellikle festival, konser ve partilerde gençler tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Teneffüs edilmeden önce nalınlara boşaltılan gülme gazı, kullananlarda kısa süreli coşku ve rahatlama yaratıyor.

İngiltere, Hollanda ve Belçika’nın da aralarında bulunduğu birçok ülke bunun serbestçe satışına yasak getirmişti.