• Edindikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a sattıkları belirlenen 7 şüpheli, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

İstanbul ve İzmir'de MOSSAD ajanlarına operasyon - Resim : 1

MOSSAD AJANLARI AVLANDI

  • Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini belirledi.
  • Çalışma kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü saptandı.

İstanbul ve İzmir'de MOSSAD ajanlarına operasyon - Resim : 2

Gaziantep'te 1 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı kaza güvenlik kamerasında Gaziantep'te 1 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı kaza güvenlik kamerasında

9 ŞÜPHELİYE EŞ ZAMANLI OPERASYON

  • Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 9 şüphelinin de edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığı tespit edildi.
  • Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul ve İzmir'de MOSSAD ajanlarına operasyon - Resim : 3

  • Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7'si yakalandı. İki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı.
  • MİT, Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.

İstanbul ve İzmir'de MOSSAD ajanlarına operasyon - Resim : 4