Erdoğan’ın, yeni gündemi kabine. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili kesin seçim sonuçlarını 1 Haziran’da açıklamasının ardından cumartesi günü TBMM’de yemin edeceği, ardından da cumhurbaşkanlığı kabinesini açıklayacağı ifade belirtiliyor.

AKAR YENİDEN SEÇİLECEK

Kabinede “sürpriz isimlerin de yer alacağının” altı çizilirken öncesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini üstlenen, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın olduğu ifade edildi.

AKP’de, Karadeniz’de doğalgaz keşfi için yürütülen çalışmaların “ön ayağının Albayrak’ın bakan olduğu dönemde başlatıldığına” dikkat çekiliyor. Bir diğer sürpriz ismin de Hulusi Akar olduğu ifade ediliyor. AKP’den Kayseri milletvekili seçilen Akar’ın yeniden “milli savunma bakanı” olacağı kaydediliyor. Görevine devam etmesi beklenen bir diğer bakanın ise Mevlüt Çavuşoğlu olduğu belirtildi.

BAKAN KOCA YENİDEN BAKAN OLMAK İSTEMİYOR


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “yeniden bakan olmak istemediği” belirtiliyor. Kulislerde, Acıbaden Sağlık Grubu başkanı ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, işadamı Mehmet Ali Aydınlar’ın yeni sağlık bakanı olacağı kaydediliyor. AK Parti içinde, Erdoğan’ın “A Takımı’nda yer alan bazı isimlerin adı da bakanlık için geçiyor.” Bu isimlerden biri olan AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in adı kulislerde “adalet bakanı” olarak geçmişti. Ancak Erdoğan’ın Şahin’i, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başına getirmek istediği kaydediliyor. Adalet için 4 isim Adalet Bakanlığı için de AK Parti’de pek çok isim gündemde. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un şimdi Erdoğan tarafından “Adalet Bakanı olarak görevlendirileceği” kaydediliyor.

Ancak eski grup başkanvekileri Bülent Turan, Yılmaz Tunç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un da adı “Adalet Bakanlığı” için geçiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ise görevine devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

SOYLU'YA GÖREV YOK

Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM’de yemin ettikten sonra “bakanlık görevine devam edeceği” iddia ediliyordu. Ancak bugünlerde Soylu ile ilgili başka bir iddia da gündemde. Soylu’nun, yeniden İçişleri Bakanı olmayacağı, bunun yerine TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı görevine getirileceği ileri sürülüyor. Kulislerde TBMM Başkanlığı için Fuat Oktay’ın olmasına kesin gözüyle bakıldığı” ifade ediliyor.