REFORM HABER - İl başkanlığı seçim üreci sancılı geçen Gaziantep İYİ Parti il teşkilatında ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kalp rahatsızlığı geçirip hastaneye yatmasının ardından şok bir gelişme de Gaziantep il teşkilatında yaşandı.

Genel merkezin tek aday üzerinde karar alması üzerine farklı isimlerinde başkanlık için açıklama yapmasının ardından partide adeta şok bir gelişme yaşandı.

 Ankara'da Genel BaşkanYardımcıları ile il başkanlığı konusunu konuşan ve açıklama gününü bekleyin diyerek paylaşım yapan Oğuz Hocaoğlu'nun Cuma gününü beklemeden Perşembe akşamından siyaseti bıraktığını açıklaması, "Genel merkezin fikrini değiştiremediği için siyaseti bıraktı yorumlarına  yol açtı.

İYİ Parti Gaziantep eski il Başkanı olan Oğuz Hocaoğlu sosyal medya hesabından önceki gün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti.

"Kamuoyuna duyurulur:

Kıymetli dava arkadaşlarım, genel merkezimizin birbirinden değerli genel başkan yardımcıları ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. İstişare etme şansımız oldu. Partimiz ve Gaziantep'imiz için en hayırlı kararı Allah'ın izni ile Cuma günü paylaşacağız.

Bugün yaptığı paylaşımda ise Hocaoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

''Kıymetli sayfa arkadaşlarım, dostlarım, sevenlerim ve değerli basın mensubu arkadaşlarım. Aktif siyasi yaşamıma bugün itibariyle tamamen son veriyorum. İl başkan adayı olan  arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Sonuçların ilimiz, ülkemiz ve partimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu görevinden istifa ettiğini duyurdu. Peki, Oğuz Hocaoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? İşte detaylar.

Oğuz Hocaoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Oğuz Hocaoğlu 25 Eylül 1971'de Gaziantep Nizipte doğdu. Memur bir babanın çocuğu olarak değişik illerde yaşayan Oğuz Hocaoğlu İlk okulu Muşta, orta okulu İslahiyede, lise eğitimimi Nizipte tamamladı.

Üniversite eğitimini 1993 Yılında 100.Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Ziraat Mühendisi olarak tamamladı. Yem Fabrikasında Ziraat Mühendisi olarak mesul müdürlük yaptı.

Polisan A.Ş.'de Zirai İlaç kısmında Ziraat Mühendisi olarak Gaziantep ve Diyarbakırda çalıştı. 1997 Yılında Gaziantep Üniversitesinden Pedogojik Formasyon alarak, Sınıf Öğretmeni olarak atandı.

Şanlıurfa ve İstanbul'da 4 yıl aktif olarak sınıf öğretmenliği yaptı. Bu süreçte 2002 Yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

2001 – 2007 yılları arasında Çevre Bakanlığında ve Orman Bakanlığında Ziraat Mühendisi olarak görev yaptı. 2007 yılında devlet memurluğu görevinden istifa ederek Gaziantep Barosuna bağlı olarak serbest avukatlığa başladı. Oğuz Hocaoğlu, halen serbest avukat olarak çalışmaktadır.