Hawai doğumlu efsane sumo güreşçisi Taro Akebono hayatını kaybetti. Japon olmayan ilk sumo şampiyonu olan Taro Akebono, 54 yaşında hayata veda etti.

Sumo sporunun efsane isminin ölümünü ailesi yaptığı açıklamayla duyurdu. Açıklamaya göre Akebono, bu ayın başlarında Tokyo’daki bir hastanede öldü.

Japonya39Nin Yabanci Uyruklu Sumo Sampiyonu Akebono 54 Yasinda Oldu

Şampiyon sumo güreşçisinin 54 yaşında kalp yetmezliğinden hayatını kaybettiği belirtildi.

Hawai doğumlu olan Akebono, 210 kg ağırlığı, 2,03 metre uzunluğu ile dikkat çeken bir isim oldu. Efsane güreşçi aynı zamanda rakiplerini sık sık ringin dışına itmesine neden olan benzersiz dövüş stiliyle ünlü bir güreşçi olarak karşımıza çıkıyor.

Asıl adı Chadwick Haheo Rowan olan Akebono, 8 Mayıs 1969’da Hawai’de doğdu. Honolulu’da büyüyen Akebono, 1988’de Japonya’ya taşınarak Sumo güreşi kariyerine başladı.

Genel Başkan Özdağ 'Olamaz' dedi... Zafer Partisi Gaziantep eski  İl Başkanı Amedspor’u tebrik etti: Genel Başkan Özdağ 'Olamaz' dedi... Zafer Partisi Gaziantep eski İl Başkanı Amedspor’u tebrik etti:

Tüm kariyeri boyunca 11 büyük turnuva kazandı. 1993’te Japon olmayıp 'yokozuna'da en yüksek rütbeye ulaşan ilk sumo güreşçisi oldu. Akebono, bu unvanı alan dördüncü güreşçi olarak karşımıza çıkıyor.

2033Daac11614C97A0A337Bbe0D08502 Md

3 yıl sonra Japonya ona vatandaşlık verdi. Böylece 1996’nın Nisan ayında Taro Akebono adını aldı.

2011 yılında ise son müsabakasına çıktıktan sonra emekli oldu. Ancak sumo güreşinden tamamen uzaklaşmadı. Sumo antrenörü olarak kendisi gibi sumo güreşçileri yetiştirmeye başladı.