'Kadın Liderler ARAS'ında' buluşmaları, iş dünyasındaki kadınlar arasındaki iş birliğini, dayanışmayı ve kolektif gücü görünür kılmak amacıyla hayata geçirildi. İstanbul'da başlayan buluşmaların ikincisi Gaziantep'te gerçekleşti.
Aras Kargo'nun kadın liderleri bir araya getiren buluşma serisinin ikincisi Gaziantep'te düzenlendi. İki güne yayılan program, kadın liderlerin aynı sofrada buluşarak birbirinin deneyiminden beslendiği bir paylaşım alanı olarak kurgulandı. Buluşma boyunca İstanbul ve Gaziantep'in iş dünyasından lider kadınlar, sivil toplum kuruluşlarından ve girişimcilik ekosisteminden kadınlarla bir araya geldi; ardından şehrin üretim kültürü ve kültürel mirası yerinde deneyimlendi.
Kadın Liderler Gaziantep'te buluştu
Aras Kargo CEO'su Barbara Hagen'in ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya, İstanbul, Gaziantep ve çevre illerde iş dünyasına yön veren lider kadınlar, STK temsilcileri, KOBİ sahibi ve girişimci kadınlar aynı amaç için bir araya geldi. Buluşmaya şirketin liderlik ekibinden kadın yöneticiler de katıldı.
Gaziantep'in ikinci durak olarak seçilmesinde şehrin girişimci kadınlarının gücü belirleyici oldu. Tarih boyunca İpek Yolu'nun üzerinde yer alan, ticaretin ve üretimin kadim merkezlerinden biri olan Gaziantep, bugün de Türkiye'nin en yüksek ticaret hacmine sahip şehirleri arasında. Aras Kargo da bu hacmi karşılamak üzere şehre önemli bir yatırım yaparak Gaziantep Transfer Merkezi'ni hayata geçirdi; merkez, bölgedeki üreticilerin ürünlerini ülkenin dört bir yanına ulaştıran operasyonun kalbinde yer alıyor.

'Türkiye'yi Taşıyan Kadınlar' destek platformu yola çıktı
Buluşmanın ikinci durağı, Aras Kargo'nun yeni yatırımı Gaziantep Transfer Merkezi oldu. Kadın girişimcilere ve KOBİ sahibi kadınlara yönelik destek platformu 'Türkiye'yi Taşıyan Kadınlar', burada düzenlenen programla tanıtıldı.
Yapılan açıklamaya göre, 'Türkiye'yi Taşıyan Kadınlar' platformu kapsamında Aras Kargo, kargo gönderimlerinde indirim sunuyor. Destek yalnızca KOBİ sahibi ve girişimci kadınları değil, vergiden muaf belgesi bulunan kadınları da kapsıyor. Platform yalnızca fiyat avantajı sağlamakla kalmıyor; kadın girişimcilere şirketin web sitesinde marka görünürlüğü, sosyal medya hesaplarında görünürlük ve kargo poşetlerinde yer alma imkânı da sunuyor. 81 ilde geçerli olan platforma başvurular üç kanaldan yapılabiliyor: araskargo.com.tr üzerindeki platform sayfası, şirketin sosyal medya hesapları ve en yakın Aras Kargo şubesi. Başvurunun ardından uzman ekipler tarafından aranan kadın girişimciler, indirim avantajından anında yararlanmaya başlıyor.
Program kapsamında katılımcılar, Gaziantep Transfer Merkezi'ni de yerinde ziyaret etti. Aras Kargo Operasyon Başkan Yardımcısı Onur Aytekin ve Aras Kargo Satış, Uluslararası İşler ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı & Aras Global Genel Müdürü Ramazan Altınay, merkezin işleyişini, teknolojik altyapısını ve bölgedeki lojistik potansiyelini katılımcılara aktardı.
'Hedefimiz, Kadın Liderler ARAS'ında buluşmalarını Türkiye'nin dört bir yanına ve şirketimizin faaliyet gösterdiği diğer ülkelere taşımak'
Aras Kargo CEO'su Barbara Hagen, buluşmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: ''Kadın Liderler ARAS'ında; kadın liderlerin bir araya gelip deneyimlerini paylaşabilmesi, birbirine ilham olabilmesi ve iş birliğini görünür kılabilmesi ihtiyaçlarından doğan güçlü bir alan. Sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, özel sektörün etkili kadın liderleri bir araya gelerek kadını iş dünyasında nasıl güçlendirebileceğimize dair ortak akıl toplantıları yapıyoruz. Bu yaklaşımı önce kendi içimizde uyguluyoruz: Aras Kargo'da müdür ve üzeri kademedeki kadın lider oranımız 2025'te yüzde 27,5 iken bu yıl yüzde 29,5'e yükseldi. Bizim için cinsiyet dengesi bir temenni değil; ölçtüğümüz, hedef koyduğumuz ve her yıl üzerine koyduğumuz bir öncelik. Bu anlayışla İstanbul'da başlattığımız Kadın Liderler ARAS'ında yolculuğunu Gaziantep'in zengin kültürel mozaiğine taşımaktan ve iş dünyamızın güçlü kadınlarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde hedefimiz, bu buluşmaları Türkiye'nin dört bir yanına ve şirketimizin faaliyet gösterdiği diğer ülkelere taşımak. Ulaştığımız her yeni şehirde, o şehrin kadın liderlerini ve girişimcilerini bu masaya davet etmek; birikimlerini birbirine ve ülkemizin üretim gücüne katmalarına alan açmak istiyoruz. Çünkü kadınların iş dünyasındaki gücünü büyütmek, Türkiye'nin ekonomik potansiyeline de doğrudan katkı sunmak demek. Gaziantep buluşmamızda tanıttığımız Türkiye'yi Taşıyan Kadınlar platformu da tam olarak bunun için var: Kadın girişimcilerimizin ürettiklerini Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırmak, emeklerini görünür kılmak ve işlerini sürdürülebilir şekilde büyütmelerine destek olmak.'
Buluşmanın açılış konuşmasını yapan ve 'Türkiye'yi Taşıyan Kadınlar' platformunun detaylarını aktaran Aras Kargo Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Başkan Yardımcısı Billur Burkutoğlu ise şunları söyledi: 'Bir mozaik sanatçısı binlerce küçük parçayla çalışır; her parçanın rengi, dokusu, açısı farklıdır. Ama doğru yerde buluştuklarında şahane bir bütün ortaya çıkar. Biz de kadın liderler olarak biraz böyleyiz; bir araya geldiğimizde kendi ışığımızı getiriyor, birbirimizin ışığından ilham alıyor ve tek başımıza oluşturamaycağımız daha güçlü bir bütün çıkarıyoruz. Bu buluşmalarda konuştuğumuz dayanışma, Gaziantep'te somut bir desteğe dönüştü. Türkiye'yi Taşıyan Kadınlar'ı sabit bir destek paketi olarak değil, her şehirde yeniden şekillenen bir yapı olarak kurguluyoruz. Ziyaret ettiğimiz her şehirde yerel ihtiyaçları daha yakından anlamak ve platformun sunduklarını bu ihtiyaçlar doğrultusunda zenginleştirmek istiyoruz. Amacımız, platformun ulaştığı her bölgede kök salması; böylece bir dizi etkinlik olmaktan çıkıp kalıcı bir yapıya dönüşmesi.'
Buluşmaya konuk konuşmacı olarak katılan Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Başkanı ve Mentor Danışmanlık Kurucu Ortağı Hande Yaşargil, 'Deneyim Mozaiği' sohbet çemberinde Türkiye ve Gaziantep ile çevre illerde iş dünyasına yön veren kadın liderlerle bir araya gelerek 'Bugünün Dünyasında Kadın Liderliği' üzerine konuştu. Yaşargil, 'Lider ve kahraman kadınlarla dolu bu topraklarda kadının gücü hiç eksik olmadı. Zaman zaman onları hatırlamak ve aramızdaki bağları hissetmek, bizi daha da güçlendiriyor. Birbirini gören ve destekleyen kadınlar çoğaldıkça, sofrada başlayan güven, paylaşılan bir liderlik kültürüne dönüşüyor' dedi.




