REFORM HABER - Gaziantepli bir grup berber ve kuaför Hatay'a gelerek depremzedeler ile AFAD, arama-kurtarma, Diyanet Vakfı görevlileri ve yardım çalışmasına katılan görevlileri tıraş etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da çadır kentlerde yaşayan depremzedelerin kişisel bakımlarını yapmak için Gaziantepli bir grup genç kuaför berberler gönüllü oldu.

Depremde adete yerle bir olan Hatay'a gelen  bir grup Gaziantepli berber ve kuaför, çadırda kuaför salonu oluşturarak depremzedelere hizmet verdi.

Bir günde 300'e yakın afetzedenin kişisel bakımını yapan gönüllüler, bölgede görevli asker, polis, gönüllü personeller, afetzedeler ve arama kurtarma ekiplerini de tıraş etti.

0717047e-f755-4a43-a1b5-74037d698e1c

Gönüllü berberlerden Halit Karakuş, bir nebze olsa depremzedelerin yüzlerini güldürdükleri için mutlu olduklarını belirtti.

Karakuş, Gaziantep'in de deprem geçirdiğini, İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin büyük yara aldığını ancak acının ortak olduğunu, bu nedenle hiç düşünmeden Hatay'a geldiklerini vurguladı.

Depremzedeleri büyük bir özenle tıraş ettiklerini kaydeden Karakuş, ''Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz oldu. Yorulmak nedir bilmeden elimizden geldiği kadar kişisel bakımlarını yapacağız." ifadesini kullandı.

Depremzede Sinan Gülsoy, zor günler yaşadıklarını dile getirerek, berber ve kuaförlere teşekkür etti.

Gaziantepli Berberler, tıraş hizmeti verdikleri kişilere temizlik ve hijyen seti, etraflarında toplanan çocuklara da oyuncak dağıttılar.