Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın Saray iktidarını desteklediğini açıklamasını ardından açıklama yaptı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, "Kimin bu güzel vatandan kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli! Biz bu ülkeyi terörden ve mültecilerden kurtarmaya geliyoruz" dedi.

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için "Bu bir referandumdur" nitelendirmesi yapan Kılıçdaroğlu, "Artık kimse kimseyi kandıramayacak. Sandığa gelmeyen 8 milyon vatandaşımızı ve tüm gençlerimizi sandığa çağırıyorum!" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Seçim öncesi sık sık Brezilya Devlet Başkanı Lula’nın “Cehennemin kapılarını kapatacağız” sözünü tekrarlayan ve iktidara birçok alanda eleştiriler yönelten Sinan Oğan, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini söyleyen Oğan, 4 temel konuya dikkat çekti, bu konuların acilen çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Oğan, söz konusu sorunları "sığınmacılar, deprem, ekonomi ve terör" olarak sıraladı. 

Dikkat çektiği sorunların çözümü için mevcut iktidarın devamına vurgu yapan Oğan, seçimlerin ikinci turunda sık sık eleştiriler yönelttiği Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.