Eylem yaparak öğretmenlere kariyer sınavlarına girmeyin diyen öğretmen, sınava girip uzman öğretmen oldu.

Öğretmenlik Kariyer sınavı geçen haftalarda yapıldı ve sınavın ardından sonuçlar 2 gün önce açıklandı. Söz konusu açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan , 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde gelmiş ve Erdoğan , sınavda başarılı olanların sayısını açıklamıştı. Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte  Uzman öğretmenlik sınavını 422 bin 368 öğretmen kazandı ve uzman öğretmen olmaya hak kazandı. Muaf olanlarla birlikte sayı 516 bin 974 oldu. Başöğretmenlik sınavında ise 66 bin 422 öğretmen başarılı oldu. Muaf olanlarla birlikte sayı 66 bin 679'a kadar çıktı.

EYLEM YAPARAK SINAVA GİRMEYİN DEMİŞTİ

Öğretmenlerin girdiği sınav öncesi büyük tepki vardı. Birçok öğretmen sınava tepki göstermiş ve yapılmaması gerektiğini söylemişti. Hatta bunun için protestolar düzenlenmiş, CHP Genel Başkanı , öğretmenlere sınava girmeyin açıklamasında da bulunmuş ve söz konusu yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gidilmişti.

Gelen son bilgilere göre protesto yaparak öğretmenleri , sınava girmemeye davet eden Eğitim İş'in eski Başkanı Orhan Yıldırım, bu protestolar sırasında çağrısını yinelemiş ve polise zorluk bile çıkarmış, arbede sonrası polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Gelen bilgilere göre aynı isim, Ankara'da öğretmenlik kariyer sınavına girdi ve sınavda başarılı olarak başöğretmenlik unvanmını aldı. Sendika başkanının çağrı yapmasına rağmen kendisinin gidip sınava girmesi tepkilere neden oldu.