Reykjanes Yarımadası'na bağlı Grindavik kasabasında bir yanardağın patlaması meydana geldi. Patlama, adeta kıyamet sahnelerini anımsatan görüntülerle beraber gerçekleşti. Olayın hemen ardından kaydedilen görüntülerde, yanardağdan yüksek bir lav ve kül sütunu yükselirken çevresindeki alanı kapladığı görüldü.

Kıyamet sahnelerini aratmadı: Yanardağ patladı! Ortalık mahşer alanına döndü... 2

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda geçen ay yaşanan yanardağ patlamasının ardından, bugün bölgede yeni bir patlama meydana geldi.

Patlama sonrasında ortaya çıkan ürkütücü görüntülerde, yanardağdan yüksek lav ve kül püskürdü.

Kıyamet sahnelerini aratmadı: Yanardağ patladı! Ortalık mahşer alanına döndü... 3

Sivil Savunma Teşkilatı, olayın detaylarını belirlemek amacıyla bir sahil güvenlik helikopterini görevlendirdi. Geçtiğimiz ay Grindavik kasabası yakınındaki yanardağ, süregelen depremlerin ardından patlayarak lav ve kül püskürtmüştü.

Kıyamet sahnelerini aratmadı: Yanardağ patladı! Ortalık mahşer alanına döndü... 4

4 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Kasabadaki 4 bin kişi, kasım ayında meydana gelen yanardağ patlaması nedeniyle tahliye edilmişti. Sivil Savunma, halkı bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyarmıştı.

Kıyamet sahnelerini aratmadı: Yanardağ patladı! Ortalık mahşer alanına döndü... 5

İzlanda, Avrasya ve Kuzey Amerika tektonik levhaları arasında bulunan dünyanın en büyük iki tektonik levhasından biri üzerinde yer alması nedeniyle sismik ve volkanik aktivitelerin sıkça yaşandığı bir bölgedir.

Ülkede toplamda 32 aktif yanardağ bulunmaktadır.