AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunu kazanmasının ardından kabinede kimlerin görev alacağı merak ediliyor.

Meclis, milletvekillerinin yeminin ardından Cumhurbaşkanı ve kabinesinin yeminine hazırlanacak. Seçim takvimine göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 1 Haziran'da Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kesin sonucunu açıklayacak ve sonucu Meclis'e gönderecek.

Cumhurbaşkanı seçim kanununa göre, bu tarihten itibaren 3 gün içinde 13'üncü Cumhurbaşkanı Meclis'te yemin edecek. Bu takvime göre de yeniden seçilen Erdoğan’ın en geç 4 Haziran'da yemin etmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanınca atanan cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların da, cumhurbaşkanından bir gün sonra Meclis kürsüsüne çıkarak yemin edeceği kaydediliyor.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; Erdoğan’ın kararıyla Sağlık ile Kültür ve Turizm bakanları hariç 15 bakan milletvekili oldu.

Yeni dönem Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile ilgili “Kadrolarımızı yenilemekten hiçbir zaman geri durmadık, yine durmayacağız. Dinamik ekiplerle yolumuza devam ettik. Pek çok değerli ismimiz mevcut. Kabinemizde Türkiye Yüzyılı vizyonuna ayak uyduracak isimler olacak” diyen Erdoğan’ın milletvekili seçilmiş sadece 3 isimle yoluna devam edebileceği konuşuluyor. 

Bu isimler Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olarak sıralanıyor.

Erdoğan’ın 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili adayı gösterilmeyen parti kadrolarından bazı isimleri de kabineye alabileceği konuşuluyor.