Gazetecilere değerlendirmede bulunan  yönetmen Şavata, "Neden sahip çıkılmıyor? Bu filmi para için yapmadım" dedi.

Ahmet Kaya’nın hayatından kesitlerin anlatıldığı ‘İki Gözüm Ahmet’ filmi, Gülten Kaya’nın X Yapım’a açtığı davaları kaybetmesinin ardından 27 Ağustos’ta vizyona girdi.

Diyarbakır’da özel bir gösterim düzenleyen yönetmen Gani Rüzgar Şavata, açılan davalar için Ahmet Kaya’nın ailesinin sadece Gülten Kaya’dan ibaret olmadığını belirterek, şunları söyledi: “İki senedir Ahmet Kaya niye vizyona giremedi? Neden engel olundu? Mahkeme neden Ahmet Kaya’yı durdurdu? Peki, asıl Ahmet Kaya’yı durduranlar kimlerdi? Bana hep soruyorlar, Gülten Kaya sizleri mahkemeye verdi de mahkeme durdurdu. Hayır, Gülten Kaya filmi durdurmadı, başka güçler durdurdu.”

Filmin 700 salonda gösterimde olduğunu ve Türkiye ile Avrupa’da toplamda sadece 100 bin izlendiğini belirten Şavata, “Bugün isyandayım. İsyanım halkımın bizi anlayamamasıdır. Bu film vizyondadır, 265 AVM’de 700’e yakın salonda oynamaktadır. Ama bugün gelinen nokta, 50 bin Avrupa’da, 50 bin de Türkiye’de izlenmiştir. Neden sahip çıkılmıyor? Eğer para için arkadaşlarımızla bu filmi yapsaydık, bugün bu hastalık döneminde vizyona girmezdik. Bu filmi para için yapmadık” dedi.