Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 12. hafta karşılaşmasında Gaziantep Basketbol ile Yukatel Merkezefendi Belediyesi karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maçı ev sahibi ekip 80-78’lik skorla kazanmayı başardı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 12. hafta mücadelesinde geçtiğimiz hafta evinde Fenerbahçe Beko’yu mağlup eden Yukatel Merkezefendi Denizli Basket deplasmanda Gaziantep Basket’e konuk oldu.

FkxCFG_X0AAjxXd

İLK ÇEYREK EŞİTLİKLE GEÇİLDİ

Mücadelenin ilk periyodu 15-15’lik eşitlikle geçildi. İlk periyot Yukatel Merkezefendi’de Heidegger 8 sayı ile öne çıkarken, Gaziantep Basket’te Frankamp 5 sayı kaydetti.

GAZİANTEP ÖNE GEÇTİ

İkinci periyotta uzun süre eşitlikle geçen mücadelede son 1 dakikada baskıyla sayıları bulan Gaziantep Basket periyodu 17-12 üstün kapattı. Ev sahibi soyunma odasına ise 34-27 üstün gitti.

HEDİGGER’İN PERFORMANSI YUKATEL MERKEZEFENDİ’Yİ ÖNE GEÇİRDİ

Üçüncü periyotta Yukatel Merkezefendi, Heidegger’in skorer oyunu ile 19-27 üstünlük sağladı. Bu performans ile Yukatel Merkezefendi üçüncü çeyreğe 53-54 üstün geçti.

GAZİANTEP BASKET MAÇI SON ÇEYREKTE ALDI

Mücadelenin son periyodunda üstünlüğü yeniden ele alan Gaziantep Basket 27-24 üstünlük kurarak 80-78 maçtan galip ayrıldı. Yukatel Merkezefendi’de 25 sayı atarak en skorer oyuncu olan Heidegger’in performansı yetmedi.

Bu sonuçla Bu sonuçla Gaziantep Basketbol 4. galibiyetini alırken Yukatel Merkezefendi Belediyesi ise 7. yenilgisini yaşadı.