Reform Haber

Brend Petrol'ün yaşadığı düşüş sonrası motorine gelen indirim merak edilmeye başlandı. Ayrıca benzin ve mazotun güncel fiyatları da araştırılmaya devam ediliyor. İşte Benzin ve Motorin'in son fiyatı ve gelen son indirim ücreti...

Motorin'e indirim geldi mi?

Brent petroldeki düşüş Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarında indirimi beraberinde getirdi. Son olarak 6 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 TL ve benzine 2 TL'nin üzerindebüyük bir indirim gelmişti.

Motorin'e ne kadar indirim gelecek?

10 Ağustos Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere de, motorinde 1 liralık indirim bekleniyor.

Motorin güncel fiyatı ne kadar?

Motorin'in güncel fiyatı 23.73 olarak belirlenmişti. Bugün gelecek olan 1 TL indirim sonrası 22.73 TL seviyelerine gerilemesi bekleniliyor.

n

Benzin'e indirim gelecek mi?

Benzine güncel olarak bir indirim henüz gelmedi. Brend Petrol indirimi sonrası benzin için 0.50 ve 1 TL arasında bir indirim gelmesi bekleniliyor.

Benzin güncel fiyat ne kadar?

Motorin'in güncel fiyatı 20.03 olarak belirlenmişti. Bugün gelecek olan 1 TL indirim sonrası 19.03 TL seviyelerine gerilemesi bekleniliyor.

Brent Petrol nedir?

Brent petrol, Kuzey Denizi'nden çıkarılan tatlı petrol türü.

Dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinir. Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiş olup, içeriğinde %0,37 oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol’ün işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer almasını sağlar.

Kıstas kabul edilen ham petrol türleri, WTI (Western Texas Intermediate), Brent ve Umman olup, WTI petrolü NYMEX, Brent petrolü ICE, Umman petrolü ise DME üzerinde işlem görmektedir. WTI Orta Amerika'dan, Brent petrolü Kuzey Denizi‘nden, Umman petrolü ise Orta Doğu‘dan çıkarılan petrollere verilen isimdir. 

1 varil petrolden kaç litre benzin çıkar?

SPK'nın internet sitesinden edinilen bilgiye göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol ile eşdeğerdir (159 litre). Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 4 galon jet yakıtı, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 1,7 galon LPG, 1,7 galon ağır akaryakıt, ve 7,6 galon diğer türevleri üretilebilmektedir.

1 Brent Petrol kaç litre?

SPK'nın internet sitesinde yer alan verilere göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol eşdeğerindedir (159 litre)