Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hayrullah Kubba, deprem bölgesinde kesintisiz sağlık hizmetine devam ettiklerini belirterek, depremzede vatandaşlara kurumlarının kapılarını ardına kadar açtıklarını vurguladı.

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, hastane, Kahramanmaraş merkezli toplamda 11 ili etkileyen depremlerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Medical Point Gaziantep Hastanesi depremin ilk gününden itibaren depremzedelere, hastalara ve hasta yakınlarına tüm branşlarda gerçekleştirdiği sağlık hizmetleriyle barınma ve yemek olanağı sağladı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Hayrullah Kubba, deprem bölgesinde kesintisiz sağlık hizmetine devam ettiklerini belirtti.

Depremzede vatandaşlara kurumlarının kapılarını sonuna kadar açtıklarına dikkati çeken Kubba, "Medical Point Gaziantep Hastanemizde, 300'ü aşkın depremzede vatandaşımız acil servis ve yataklı tedaviye alındı. Depremzede vatandaşlarımızın 117'si ameliyat edildi. Enkaz altından çıkarılan hiçbir depremzede vatandaşımızdan ücret almayarak bu hizmeti gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.

Kubba, depremin olduğu gün hastanenin acil servis ünitesine acil müdahaleler için ameliyathane oluşturduklarını kaydederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Hasta yoğunluğumuzun artacağını öngörerek hastanemizin lobisine hastalarımız için çok sayıda sedye konuşlandırarak tedavilerini gerçekleştirdik. Bu bağlamda hem çalışanlarımızı hem de hastalarımızı olası bir deprem riskine karşı koruduk. Acil servis ünitemizde hekim sayımızı dönüşümlü olarak, dört katına çıkardık ve her vatandaşımıza anında müdahale ettik. Depremin oluşturduğu enkaz neticesinde kol ve bacakları hasar gören vatandaşlarımıza yapılan cerrahi tedavinin ardından hastanemizin imkanlarından faydalandırarak dış merkezdeki hiperbarik oksijen ünitesine ulaştırdık. Hastalarımızın burada tedavi edilmelerini sağlayarak, depremin yaratmış olduğu hasarlardan olan kol ve bacak kesilmelerinin önüne geçmeye çalıştık."

-"Medical Point olarak Islahiye'de 'Konteynır Kent' projemizi hayata geçireceğiz"

Depremlerin olduğu ilk günden itibaren hastanede 50 bin kişiye kahvaltı, öğle, akşam yemeği, çay, su ve çorba ikram ettiklerini kaydeden Hayrullah Kubba, şu ifadeleri kullandı:

"Depremzede vatandaşlarımız başta olmak üzere, hekimlerimiz, hemşirelerimiz, idari ve yardımcı personellerimiz, onların yakınlarına da hastanemizde barınma imkanı sağladık. Onlara, yatak, koltuk, yorgan, battaniye, ısıtıcı, yastık gibi ihtiyaçlarında yardımcı olduk. Tüm personellerimizi tek tek arayarak ihtiyaçlarının belirlenmesini sağladık, ihtiyacı olan personellerimize yardımcı olduk. Medical Point Batman ve İzmir Hastanelerimiz de depremden zarar gören vatandaşlarımız için 5 tır eşya göndererek vatandaşlarımıza yardımcı oldu ve bölgedeki depremzede vatandaşlarımızın tedavilerinde aktif olarak hastanelerimizde görev yaptı. Bütün çalışanlarımız, hekimlerimiz bu süreçte tüm gücüyle çalışarak yaraların sarılmasına katkıda bulundu. Önümüzdeki günlerde Medical Point olarak Islahiye'de 'Konteynır Kent' projemizi hayata geçireceğiz."

Kubba, depremde yaralanan vatandaşlar için Allah'tan şifa, yakınlarını kaybedenlerin kederli ailelerine ise başsağlığı ve sabır dileyerek, "Hizmet kalitesinden ödün vermeden hastane çalışanlarıyla el ele, omuz omuza yaraların sarılması için gayret gösteriyoruz. Bu zor süreçte emeğini ve desteğini esirgemeyen, yorulmak nedir bilmeyen başta Medical Point hekimleri, çalışanları olmak üzere tüm yönetim kadrosuna ve ekip üyelerine şükranlarımı iletiyorum." değerlendirmesinde bulundu.