İYİ Parti'de yapılan son Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmamasına karar verilmiş ve İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adayları ile seçime gireceği ifade edilmişti.

'HÜR VE MÜSTAKİL KARARI' YENİDEN DEĞERLENDİRİLDİ

Serbestiyet'in aktardığına göre; İYİ Parti'de yapılan son GİK toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den iddialı bir açıklamalar geldi. Toplantıda; İYİ Parti'de son haftalarda yaşanan istifalar ve 31 Mart’a İYİ Parti’nin “hür ve müstakil” ilkesiyle kendi adaylarıyla girme kararı yeniden değerlendirildi.

"14 MAYIS'TAKİ OYUMUZU KORUYAMAZSAK BEN GİDERİM"

Kararın oylama sonucu verildiği GİK toplantısında bazı isimlerin CHP ile ittifak yapılmasını savunması ve İYİ Parti'nin yalnız başına girmesi halinde büyük zarar göreceğini belirtmesi üzerine Akşener “Eğer 14 Mayıs’taki oyumuzu koruyamazsak, o oy oranımızın altına düşersek ben yokum. Ben giderim” çıkışında bulundu.

İSTANBUL VE ANKARA ADAYLARI BEKLENİYOR

İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara adaylarının bu ay içinde netleşmesi bekleniyor. Partide İstanbul adayının kim olacağı konusunda iki ayrı fikir dolaşırken; bir ekibin Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu için, bir ekibin de İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz için parti içinde ve dışında çalışma yaptığı söyleniyor.