Bursa’da E M.'yi (28) dövüp, ağzına tabancanın namlusunu sokan, mermi yutturup, gecelik giydirerek cep telefonu kamerasıyla işkenceyi kaydeden tutuklu 4 yıl 7 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Mahkeme heyetinin suçlarını sabit gördüğü sanıklar, sanık sayısının çok olması ve duruşma süresinin uzamaması için tutanaklara geçirilmek üzere, son savunmalarını mahkeme mübaşirinin kamerasına yaptı.

Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı

Mermili, gecelikli işkence sanıkları son savunmalarını yaptı - Resim : 1

ÖNCE DÖVDÜLER SONRA KAYIT ALTINA ALDILAR

Olay, 10 Şubat 2022’de Yıldırım ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde meydana geldi. G.Ü isimli aynı kızı seven E.M ile Y.Ç aralarındaki husumeti çözmek için bir araya geldi. E.M arkadaşı M.Ş birlikte Y.Ç'nin evine gitti. Burada taraflar arasında tartışma çıktı. Y.Ç, yanındaki E.T ve G.Y ile birlikte E.M ve M. Ş’nin ellerini kelepçeleyip ayaklarını bağlayarak ağzını bantladıktan sonra yere yatırarak tekme ve yumruklarla dövdü. Bu sırada Y.Ç belinden çıkardığı tabancayı, E.M'nin ağzına sokup tehdit etti ve mermi yutturdu. Şüpheliler, kıyafetlerini çıkardıkları E.M'ye kadın elbisesi giydirdi. O anları da M.Ş’ye tehditle cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.

Mermili, gecelikli işkence sanıkları son savunmalarını yaptı - Resim : 2

POLİS İŞKENCECİLERİN EVİNE BASKIN YAPTI

Y.Ç'nin , sosyal medya hesabından paylaştığı işkence görüntülerini izleyen E.M'nin arkadaşları, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, eve baskın yaptı. E. M ile M .Ş’yi kurtaran polis ekipleri, Y.Ç'yi gözaltına aldı. Ekipler, bir süre sonra da E.T ve G.Y ile bu sırada aynı evde bulunan G.Ü'de yakaladı. Görüntüleri çektiği tespit edilen M.Ş'de gözaltına alındı. 4 şüpheli, Bursa Adliyesi’ne sevk edildi. Y.Ç , E.T, G.Y ve M.Ş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken diğer sanık G.Ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mermili, gecelikli işkence sanıkları son savunmalarını yaptı - Resim : 3


SAVUNMALARI KAMERA İLE KAYIT ALTINDA

Haklarında ‘yağma', 'yaralama', 'hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'şantaj', 'silahla tehdit’ suçlarından 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Bursa 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce güvenlik nedeniyle gazeteci ve izleyicilerin alınmadığı duruşmada sanıklar, sanık sayısının çok olması ve duruşma süresinin uzamaması için tutanaklara geçirilmek üzere mahkeme mübaşirinin kamerasına konuştu.

Mermili, gecelikli işkence sanıkları son savunmalarını yaptı - Resim : 4

İlk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen G.Y ise Y.Ç’nin dayısı olduğunu, olay sırasında evde olduğunu ancak işten yorgun geldiği için uyuduğunu dile getirerek, “Yaşananların hiçbir aşamasına şahit olmadım. Sesleri duyup uyandığımda tarafları sakinleştirdim. 4 ay haksız yere cezaevinde yattım” diye konuştu.

Mermili, gecelikli işkence sanıkları son savunmalarını yaptı - Resim : 5
"OLAY, O ANKİ HEYECAN VE ÖFKE İLE YAŞANDI"

Emniyetteki savunmalarını tekrar eden sanıklardan Y. Ç , E.M.’yi daha önce tanımadığını, olay günü tutuksuz sanık G.Ü aracılığıyla tanıdığını öne sürdü. Evine zorla girmeye çalışan E.M ile aralarında tartışma çıktığını söyleyen Y.Ç, “E.M, G.Ü’nün eski erkek arkadaşıydı. G.Ü benim kardeşim gibidir. O gün G.Ü'yü benim evime gelirken takip etmiş. İçeriye zorla girmeye çalışınca, aramızda tartışma çıktı. Olay, o anki heyecan ve öfkeyle yaşandı. Daha sonra E.M ile konuşup anlaştık ve aramızda bir sorun kalmadı. Keşke böyle bir olay olmasaydı. Pişmanım” dedi.

İlk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen G.Y ise Y.Ç’nin dayısı olduğunu, olay sırasında evde olduğunu ancak işten yorgun geldiği için uyuduğunu dile getirerek, “Yaşananların hiçbir aşamasına şahit olmadım. Sesleri duyup uyandığımda tarafları sakinleştirdim. 4 ay haksız yere cezaevinde yattım” diye konuştu.

Mermili, gecelikli işkence sanıkları son savunmalarını yaptı - Resim : 6

OLAY ANINDA HEYECAN VE SİNİRLE HAREKET ETTİK

E.T, Bursa’da E.M’yi misafir olarak ağırladık. E.M’nin, M.Ş’ye karşı yaptığı eylemler nedeniyle suça konu olan olayı yaptık. Pişmanım. Olay anında heyecan ve sinirli hareket ettik. Keşke böyle bir olay olmasaydı” diyerek tahliyesini talep etti.

Tutuksuz sanık G.Ü ise savunmasında E.M'nin eski erkek arkadaşı olduğunu, daha önce de kendisini tehdit ettiği için hakkında uzaklaştırma kararı çıkardığını belirtti. G.Ü, ağabeyi gibi gördüğünü söylediği Y.Ç nin evine giderken E.M’nin kendisini takip ettiğini ve olayın bu yüzden yaşandığını kaydetti.

Daha önce tahliye edilen müşteki sanık M.Ş'de tüm sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti. İşkence görüntülerini kendi isteğiyle çekmediğini söyleyen tutuksuz sanık, “Darbederek beni zorladılar” dedi.

Mermili, gecelikli işkence sanıkları son savunmalarını yaptı - Resim : 7

"Y.Ç BENİ ZORLA EVE ALDI"

Müşteki E.M “Ben sanıklardan Y.Ç ve müşteki sanık M.Ş’den şikayetçiyim. Diğer sanıklardan şikayetçi değilim. Beni Y.Ç ters kelepçe yapar gibi eve zorla aldı. Yanında da E.T vardı. E.T dış kapıyı açtı ve beni içeriye aldılar” diye konuştu.

Sanıkların son savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, ‘yağma', 'yaralama', 'hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'şantaj', 'silahla tehdit’ suçlarını sabit gördüğü tutuklu sanıklardan Y.Ç'ye , E.M ve müşteki sanık M.Ş’ye karşı işlediği suçlardan 20 yıl, E.T'ye 17 yıl 11 ay 15 gün, tutuksuz sanık G.Ü ise 9 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. G.Ü, ‘şantaj’ ve ‘birden fazla kişiyle konutta silahlı yağmaya teşebbüs’ suçlarından ise beraat etti. Müşteki E.M’ye karşı üzerine atılı suçlardan beraat eden G.Y, müşteki sanık M.Ş.’ye karşı işlediği suçlardan 13 yıl 6 ay 15 gün, tutuksuz müşteki sanık M.Ş. ise müşteki E.M.’ye karşı işlediği suçlardan 4 yıl 7 ay hapis cezası aldı.