REFORM HABER - MHP Gaziantep Milletvekili adayı Avukat Sermet Atay 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep genelinde yürüttüğü seçim kampanyasında vatandaşların büyük  ilgisi ve sevgisiyle karşılaşıyor.

Toplumun bütün kesimlerinin kucakladığı ve kamuoyunun yakından tanıdığı MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’ın Cumhur İttifakının zafere ulaşmasında önemli payı olacak. 

photo-2023-05-10-14-57-54-1-1683720656

Seçime sayılı günler kala MHP Gaziantep Milletvekili adayı Sermet Atay Reform Haber'e önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Gaziantep Milletvekili adayı Sermet Atay'ın röportajından satır başları şöyle:

''Biz Gaziantepliyiz, Gaziantep siyaseti yaparız''

İlk 2018 yılında ikinci sırada milletvekili adayı olmuştum. Bu dönem genel başkanımızın takdiriyle birinci sıraya geçtik ama bizim için sıranın önemi yok. Ben ikinci sıradayken de birinci sıra gibi çalışmıştım. 2015'te de beşinci sıradaydım, yine çalıştım. Yine hiçbir fark gözetmedim. Bu 5 yılı geçirdik milletvekilliğinde öncelikle Gaziantep halkına faydalı olmaya çalıştık. Seçilirken bir söz vermiştik telefonlarımıza kendimiz çıkaracağız diye 5 yıl boyunca telefonlarımızı kendimiz cevaplandırdık. Bir sekretere, danışmanına yönlendirmedik ve partili, partisiz ayrımı yapmadan Gaziantep'ten arayan istisnasız herkesin derdine çözüm bulmaya çalıştık. Bir kısmına bulduk, bulamadıklarımıza da sebebini izah ettik. Bu sebeple diğer vekil arkadaşlardan ayrıldığımı düşünüyorum. Yani biz birebir siyasette temasla bir adım öndeyiz. Çünkü aldığımız siyasi terbiye ve siyasi geçmişimiz siyasi tecrübemiz vatandaşa dokunmak gerektiğini gösteriyor. Biz de vatandaşa dokunuyoruz. Her gün vatandaşın içindeyiz. Geldiğimizde mutlaka esnafımıza Gaziantep halkıyla, onların sorunlarıyla ilgili istişarede bulunuruz. Millet meclisinin kapalı olduğu dönemlerde mutlaka Gaziantep'e gelirim Gaziantep'te hem teşkilat ziyaretleri hem esnaf ziyaretleri hem partili ziyaretleri yaparız. 5 yılı böyle geçirdik. Yani seçildikten sonra devamlı Ankara'da oturmak suretiyle Ankara siyaseti yapmadık devamlı Gaziantep'teydik. Biz Gaziantepliyiz, Gaziantep siyaseti yaparız. Siyaseti Gaziantep'te öğrendik.

photo-2023-05-10-14-57-53-1683720646

''Gaziantep'in menfaatleri bizim için her şeyin öncesinde geliyor''

Önceliğimiz Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatanımız daha sonra Gaziantep diyoruz. Gaziantep'in menfaatleri bizim için her şeyin öncesinde geliyor. Devletimizin ve milletimizin menfaatinden sonra Gaziantep halkının Gaziantep şehrin sorunlarını yerinde görmek onlara Ankara'da çözüm bulunabiliyorsa bulmak. Bu anlamda Cumhur İttifakı vekilleriyle beraber hareket etme noktasında bir mesafe aldık. 10 tane Cumhur İttifakı vekili vardı, birİ istifa etti bakan oldu 9 vekil arkadaş Gaziantep'in menfaatine olabilecek her talepte beraber hareket ettik. Bundan sonra da seçilirsek yeni dönemde yine Gaziantep'in menfaatine olan her konuda diğer Cumhur İttifakı vekilleriyle birlikte hareket edeceğiz. Şu anda sahadayız ev ev, kapı kapı, mahalle mahalle, köy köy dolaşıyoruz. Yine vatandaşa temas ediyoruz. Mahalle, köy toplantılarımız, semt toplantılarımız, kahve toplantılarımız devam ediyor gayet olumlu sonuçlar alıyoruz.

photo-2023-05-10-14-57-54-1683720661

''PKK, eğer Kılıçdaroğlu'nu destekliyorsa burada bir taviz almıştır''

Bizim Zillet İttifakı olarak adlandırdığımız kendisine Millet İttifakı diyen 6 tane siyasi parti ve masa altında göstermedikleri PKK ve FETÖ'nün desteğiyle kendilerine bir yer bulmaya çalışıyorlar. Gittiğimiz yerde Gaziantepli hemşerilerimize bu gerçeği göstermeye çalışıyoruz. Yani açık ve net bir şekilde PKK'nın bütün unsurları eskiye adıyla HDP, yeni adıyla Yeşil Sol Parti'nin bütün unsurları, bütün marjinal sol örgütlerin tamamı Kılıçdaroğlu'na oy verin diye çağrı yapıyor.

Bütün marjinal sol örgütler LGBT'sinden tutun TKP'sine MLKPS'sine kadar Kılıçdaroğluna oy vereceğiz diyorlar. PKK örgütünün elebaşlarını dağlarda, mağara kovuklarından kafalarını çıkarıp video çekmek suretiyle PKK yandaşlarına mesaj veriyorlar ve hepsi Kılıçdaroğlu'na oy istiyor. FETÖ'nün elebaşı ve onun bütün unsurları Amerika'dan sosyal medya yoluyla mesaj gönderiyorlar ve Kılıçdaroğlu'na oy istiyorlar. Ben sadece Gaziantep halkından şu sorunun cevabını vermelerini isterim, ''Bu nedir? Yani PKK'yla, FETÖ'nün ve marjinal sol örgütlerin LGBT'cilerin oy istediği bir adaya nasıl gönül rahatlığıyla oy verilecek? Yani PKK, eğer Kılıçdaroğlu'nu destekliyorsa burada bir taviz almıştır, bir ödül almıştır.

Bugün FETÖ'cüler kanun hükmünde kararnameyle görevden uzaklaştırıldılar ve devlete baş kaldıran bu hain örgütün bir çok unsuru Kılıçdaroğlu oy veriyorsa bunlar bir taviz almıştır. Bunların ne zaman kokusu çıkacak? Seçimden sonra çıkacak seçimden sonra çok geç olacak işte patates fiyatına kızdım, soğan fiyatına kızdım,benzin fiyatına kızdım deyip kızgınlıkla oy verdikten sonra geri dönülmez bir yola gireceğiz. Bugün Türkiye'de terörün beli kırılmıştır, kökü kazınmıştır.

Bunlar Suriye ve Irak'a kaçmıştır. Kılıçdaroğlu ne diyor? Suriye'deki Irak'taki Türk askerini geri çekeceğiz diyor. Şimdi terörü biz yerinde ezmeyeceksek, bitirmeyeceksek Türk askerini buraya çekeceksen ne yapacaksın? Oturup teröristleri Türkiye'ye saldırmasını mı bekleyeceğiz? Şimdi bütün PKK'lılar diyorlar ki kanun hükmünde kararnameyle görevden alınan PKK'lı olarak adlandırılan belediyelerin hepsini göreve göndereceğiz diyorlar. Ne demek yani PKK'ya yeniden belediyeleri mi teslim edeceğiz? Selahattin Demirtaş'a özgürlük diyor Selahattin Demirtaş'ı kim? Terör örgütü üyesi ve halkı galeyana çağırıp halkı isyana çağıran 200 fazla insanın ölümüne sebebiyet veren bir PKK sempatizanı Selahattin Demirtaş'ı hangi kuvvet cezaevinden çıkaracak? Yani böyle bir teröristi çıkarmaya Kılıçdaroğlu gücü yeter mi? Böyle bir devlet düşmanı, vatan düşmanı. Sırrı Sakık ne diyor? Bütün videolarında açın izleyin biz diyor Cumhuriyetle 100 yıllık hesabımızı göreceğiz. 100 yıl önce ne olmuş Kurtuluş Savaşı olmuş. Yani Kurtuluş Savaşı'nda bizim kanla aldığımız Türkiye Cumhuriyeti devleti'nin topraklarıyla Türkiye Cumhuriyeti devletiyle hesaplaşacak bir yapı var. Bu yapının adı PKK ve FETÖ. PKK'lılar, FETÖ'cüler Kılıçdaroğlu'nu istiyorlarsa bunda bir bit yeniği vardır, bunda bir yanlış vardır, devletini seven, vatanını seven duyarlı Allah diyen ben müslümanım diyen bir insan elini vicdanına koyduğunda PKK'nın FETÖ'nün oy verdiği adaya oy vermez diye düşünüyoruz. 

Gaziantep'te Milliyetçi Hareket Partisi'nin farkı şudur. Biz halkın içinden gelen Gaziantep siyaseti yapan, öldüğünde Gaziantep'e gömülecek siyasetçiyiz. Bizim cenazemiz Ankara'ya İstanbul'a gitmeyecek. Bizim anamız burada babamız burada dedemiz burada yatıyor. Bundan sonra biz de buraya geleceğiz. Bizim varımız yoğumuz Gaziantep'te, ailemiz Gaziantep'te. Biz Türk milliyetçisiyiz sonra Gaziantep milliyetçisiyiz. Mutlaka yeni dönemde de Gaziantep halkına hizmet etmeye devam edeceğiz.

''Gaziantep'in en büyük sorunlardan biri Suriyeliler''

Gaziantep'te en büyük sorunlardan biri Suriyelilerin yoğun bir şekilde yaşaması Suriyelilerin yani geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin buradaki şehir nüfusunu artırma sebebi de bir pahalılık söz konusu. Bizim umudumuz bir an önce Suriye'deki savaşın bitirilmesi ve Suriyelilerin sağ salim topraklarına gönderilmesi, Gaziantep halkının Gaziantep şehrinin üzerindeki yükün hafifletilmesi. İkinci sorunumuz olarak Gaziantep'te bir hayat pahalılığı, konut fiyatlarındaki pahalılık ve kiralarda pahalılık var. Şimdi bu kadar yoğun insanın yaşadığı yerde tabii ki enflasyona göre bir takım kira artışları ve gayrimenkul artışları olacak. Ama burada bunun çözümü devletin bir an önce özellikle mesela İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de yapılıyor, TOKİ'ler vasıtasıyla Emlak Konut vasıtasıyla devletin bir an önce arsa ve konut üretip özellikle dar gelirli gruba daire sahibi ev sahibi yapacak projeler üretmesi lazım bu konunun takipçisi olacağız. Üçüncü sorun olarak vatandaş çok aşırı yoğun trafik sebebiyle yolların yeterli olmadığını söylüyor burada da görev belediyelere düşüyor. Belediyelerimizle uyumlu bir şekilde çalışarak özellikle şehir trafiğini rahatlatacak önlemler alınması lazım. Bu önlemlerin başında da şehrin merkeze toplamak yerine uydu kent dediğimiz uydu mahalleleri dediğimiz yani şehrin 5 km 10 km dışına şehri taşıyarak nüfusun bir kısmını oraya taşımak suretiyle şehir içi trafiğini rahatlatmaya çalışacağız. Gaziantep'te bir hastane planı var şehir hastanesi inşallah Haziran Temmuz ayında buranın açılmasıyla bu hastane problemi de çözülecek bunun da takipçisi olacağız.

''Gaziantep şark kabul edildi''

Dördüncüsü, bu şehirde hayat pahalılığı sebebiyle devlet memurları gelmek istemiyor. Bu anlamda mesela Emniyet Müdürlüğünde bir çalışma yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğünde Gaziantep şark kabul edildi. Şu anda Gaziantep istenilen bir şehir oldu. Diğer bir sorun öğretmen eğitim sorunu şehrin nüfusunun fazla olması sebebiyle ve hayat pahalılığı sebebiyle öğretmenlerimiz tercih etmiyorlardı. Yeni dönemde yeni atamalarla öğretmen açığımız kapatıldı inşallah Suriyeli nüfusun da sağ salim ülkesine gitmesiyle eğitim anlamında da bir rahatlama olacak. Eğitim seviyesi artacak diye düşünüyoruz. Onun dışında organize sanayi bölgemizin ticaret odamızın bir takım talepleri oldu. Organize sanayi bölgesiyle beraber hareket ettik. Altıncı organize sanayi bölgemiz yapılıyor Antep'in lokomotifi sanayi bölgesi, ticaret odasının bir takım talepleri oldu, bunları dinledik ve mecliste dile getirdik. Bundan sonra devam edeceğiz. Diğer bir sorun. Gaziantep'te en büyük sorunlardan özellikle çiftçiler açısından barak sulaması. Barak sulamasında çok geride kaldık. Çünkü kot farkı sebebiyle kendi cazibesiyle suluma yapmıyoruz. Bunun yükseğe basılıp enerjiyle ovaya dağıtılması lazım. Bu da enerji maliyetini artırıyor. Gaziantep Valiliği yapmış olduğu bir çalışmayla güneş enerjileri, GES'ler vasıtasıyla suyu yukarı alıp birinci etaba vermeye başladı. Ama bu yeterli değil devletin buraya el atıp özellikle yenilenebilir enerjiyle, rüzgar enerji santralleriyle, GES santralleri vasıtasıyla Fırat suyunu yeterli derecede yükseğe çıkarıp barak suçlamasının artık kanallar vasıtasıyla gerçekleştirilmesi lazım. Devletin bunu yatırım programına alıp yapması için de elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz.

''MHP Gaziantep'in sigortasıdır''

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti devleti'nin betondur nerede bir ülke aleyhine devlet aleyhine millet aleyhine vatan aleyhine bir şey olmuş, Milliyetçi Hareket Partisi karşısına çıkmıştır. Gaziantep için de aynı şey söz konusu. Gaziantep kritik bir bölgedir, Güneydoğu'nun ilk şehridir. Gaziantep'in huzurlu olması Gaziantep'in insanlarının rahatça kazandığını harcayabilmesi, rahat bir yaşam sürmesi ve şehrin barış içinde yaşayabilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi olmazsa olmazdır. Bizim sınır şehri olmamız sebebiyle PKK'nın, HDP'nin, Gaziantep'te güçlenmesi demek, huzurun bozulması demek olur. Milliyetçi Hareket Partisi hem Türkiye'nin Gaziantep'in sigortasıdır. Gaziantep halkı lütfen dikkatli olsunlar, HDP'li ve PKK'lıların altına düşünmesinler.

Milliyetçi Hareket Partisine sahip çıksınlar. Nasıl bir terör olayı olduğunda, nasıl bir toplumsal olay olup PKK'lılar yollara döküldüğünde Gaziantep halkı nerede, bu ülkücüler, nerede bu MHP'liler diye bağırıyorsa MHP'liler de nerede diye bağıran vatandaşlarımızın da Milliyetçi Hareket partililer burada ülkücüler burada diyebilmesi için. Antep'te Milliyetçi Hareket partisi'ne güçlü bir destek vermeleri lazım.

 “Vatandaşımızın Cumhur İttifakına ve bizlere karşı çok yoğun bir ilgisi ve olumlu yaklaşımı var. Elbette biz de bunu karşılıksız bırakmayacağız. Bizler milletimizin ferasetine güveniyoruz. Onlar da bize güvensinler ”dedi.

 “Bu noktada herkes şunu bilmelidir ki MHP’nin durduğu yer bulunduğu yer milletinin yanıdır. MHP’nin kırmızı çizgisi Ülke, Millet ve milletin sahip olduğu maddi ve manevi değerlerlerdir” dedi.

MHP milletvekili adayı Sermet Atay,  geçmişte bu ülkenin çatışmalarla, kaosla kargaşa ile hem çok can hem de çok vakit kaybettiğini belirterek; “Artık Türkiye’nin bu tarz sıkıntıların olmadığı güçlü bağımsız bir ülke haline geldi. 14 Mayıs seçimleri de bunun devamına karar verileceği bir seçim olacaktır. Vatandaşımız sandığa giderken bunları iyice düşünerek gitmelidir” dedi.

MHP Milletvekili adayı Sermet Atay, “Millet ittifakının bu ülkeye özellikle gençlere sunduğu bir şey yok. Bunlar bu ülkeye ancak bölücülük tohumları atabilir ve gençleri yine birbirine düşman edebilirler. Ancak inanıyorum ki gençler bu anlayışa geçit vermeyecektir. Gerçekten 7’den 70’e vatandaşlarımızın ilgi ve sevgileri ile karşılaşıyoruz. Bu bizleri son derece mutlu ederken motivasyonumuzu da arttırıyor. İnşallah bu sevgi 14 Mayıs’ta sandığa yansıyacaktır. İnşallah bizler de vatandaşlarımızın bu muhabbetine mazhar olmaya çalışacağız” dedi.

Atay " Şehrimizi Ankara ve bürokraside güçlü temsil edebilmemiz için Gaziantep halkı bizi güçlü şekilde TBMM'ye göndereceğine inanıyorum. Bize inanan Gazianteplileri bugüne kadar mahcup etmedik. Bundan sonra da mahcup etmeyeceğiz. Ulaşılamayan değil her zaman yanlarında olan milletvekilleri olmaya devam edeceğiz. Bizler, Gaziantep'te yaşıyoruz. Tüm ailemiz burada, işimiz burada. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği milletvekilleri MHP listelerinde var. Bugüne kadar halkın her kesimi ile yakından ilgilendim, şehrimi unutmadım. Her fırsatta buraya geldim. Bizlerde Meclise gittiğimizde aynı çizgide tek derdimiz yine Gaziantep ve Gaziantepliler olacak.''

Röportaj: Zehra Tataroğulları