Gaziantep FK’nın durumuna ilişkin TBMM İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, önemli açıklamalarda bulunurken kümede kalma savaşı veren kırmızı-siyahlı takımın ligde kalacağına da inandıklarını söyledi.

Kulüp Başkanı Memik Yılmaz'ın görevden alınan Marius Sumudica hamlesini doğru bulduğunu belirten Atay, Selçuk İnan'ın da gelir gelmez etkisini gösterdiğine dikkati çekti.

3 galibiyet 3 beraberliğin takıma yeteceğine inandığını söyleyen MHP Milletvekili Sermet Atay, altyapı önemine de değinerek altyapıya ait tesisler yapılması gerektiğini söyledi. 

Whatsapp Image 2024 03 02 At 221639 1

İlk Hedef Ligde Kalmak
 

Sermet Atay, ‘’İlk hedefimiz ligde kalmak. Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz’ın Sumudica hamlesini olumlu buluyorum. Yeni teknik adamımız gelir gelmez etkisini gösterdi, Beşiktaş gibi büyük takımı mağlup ettik. Rize’de çok şansız bir mağlubiyet aldık. Önümüzde daha maçlar var ve puanımız da düşecek bir puan değil. Moralimizi bozmamak gerek. Ortalama 3 galibiyet ve 2 beraberlik ile 42 puan barajını çok rahat bir şekilde geçiyoruz. Takımımızın yanında olacak ve destekleyeceğiz, güveneceğiz. Yalnızca sahamızda oynanan maçları kazansak bile ligde kalmaya yetiyor. Fikstüre göre son maçımız küme düşmesi kesin olan bir takım ile olacak. Son haftalarda düşen takımlar belli olur. Gaziantep FK’nın düşmeyeceğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Memik Yilmaz Ucuz Atlatti 1710510790

Altyapıdan Oyuncu Yetiştirirsek Gaziantep Fk'nın Kurtuluşu Olur

Futbolun artık maddi güce bağlı olduğunu söyleyen Atay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Geçmişte şehirle özdeşleşen bir takım, transfer edilen birkaç futbolcuyla takım yürüyebiliyordu. Gaziantep FK’nın en büyük eksiği alt yapısının olmaması. Alt yapıdan yılda iki tane futbolcu yetiştirsek, takımın bütçesini kurtarır. Gaziantep FK Başkanımız Memik Yılmaz’a da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e de söyledim. Bizim Gaziantep’te çok büyük bir alt yapı tesisimizin olması gerekiyor. Potansiyelimiz var, gençlerin önünü açmalı, futbol okullarının sayısını artırmalıyız. Gaziantep’in alt yapısını güçlendirmemiz gerekiyor. Alt yapıdan yetişen 2-3 futbolcu yetiştirirsek, Gaziantep FK’nın kurtuluşu olur. ''

Büyükşehir Ve OSB Dışında Takıma Destek Veren Yok

Geçmiş dönemde Gaziantepspor'da yöneticilik yapan Sermet Atay, takıma Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve OSB Başkanı Cengiz Şimşek dışında takıma destek veren olmadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Taşıma su ile değirmen dönmez. Takıma destek denildiği zaman Organize Sanayi Bölgesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanına bakılıyor. Takımın tamamıyla yükü GBB Başkanı Fatma Şahin ve OSB Başkanı Cengiz Şimşek’in üzerinde. Bunların dışında Gaziantep FK’ya bu isimler, yöneticiler ve iş adamlarının dışında yardım eden yok. Kaliteli bir futbolcunun maliyeti belli, yayın gelirleri de ortada."

Sponsorluğu Adil Konukoğlu Üstleniyor

Atay; "Takımın sponsorluğunu Sayın Adil Konukoğlu üstleniyor. Allah razı olsun, takımı bugünlere kadar getirdi. Ama takımın kurtuluşu bana göre alt yapıyı oluşturması, futbolcu yetiştirmesi, lejyonerler takımı gibi milyonlarca dolar harcamak yerine kendi öz çocuklarımızla çalışırsak daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Gaziantep FK’nın kurtuluşu kendi yetiştireceği futbolcularla olacaktır'' dedi.

Memik Yılmaz Kendi İsteğiyle Başkan Olmadı

Bu sonuç kime yaradı? 1-1 Evimizde Altın Puan Kaybı Bu sonuç kime yaradı? 1-1 Evimizde Altın Puan Kaybı

Kentin takımı benimsemesi ve desteklemesi gerektiğini belirten Atay, şunları kaydetti:

''Gaziantep FK’nın kent tarafından benimsenmesi gerekiyor. Memik Yılmaz, kendi isteğiyle kulüp başkanı olmadı. Fatma hanım ve Vali beyin teklifi ile kulüp başkanı oldu. Takımı kuran ve Süper Lige çıkaran Adil Konukoğlu idi. Bu dönemde birinci hedef ligde kalmak. Yönetime bir ekleme, takviye yapılması gerekirse yapılır. Takıma bir finans gücü sağlanmalı. Finans gücü olmadan kaliteli futbolcu alamayız. Şu anda yetişen bir futbolcumuz da yok. Mevcut kadrodan işe yarayan futbolcularla devam edip, faydasız olanları ayırıp, takımın gücüyle transfer yaparak, takımı Süper Ligde tutunabilir hale getirmek gerekiyor. Kendi yağıyla kavrulan, ligden düşmeyen eski Gaziantepspor olsun bize yeter.''

Kulüp Başkanımız Memik Yılmaz Öneri Ve Eleştirilere Açık

MHP Milletvekili Sermet Atay, sözlerini şöyle tamamladı;

"Kulüp başkanımız da her türlü öneri ve eleştiriye açık. Katkıda bulunmak isteyen herkes gelip destek olabilir. Sadece OSB’deki sanayiciler ve Büyükşehir Belediyesi dışında takıma yardım eden yok. Şehrin takıma sahip çıkması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı ve sanayicilerle tek başına yürütülecek bir süreç değil. Kulübün yıllık 2 milyon dolar gideri var. Buna rağmen kulübün borcu yok. Şehrin takıma sahip çıkması, gerekli görülmesi halinde yönetimin takviye edilmesi ve başarıya aç futbolcuları alıp takımı, daha ileriye taşınabilir. Sezon sonunda Başkan ve yönetim belki yönetime finans yönünden güçlü isimleri alabilir takviye olarak.''