Konya'da 17 yaşındaki lise öğrencisi G.A.'yı 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız'  vaadiyle kandırarak cinsel istismara uğramasına ilişkin davada karar açıklandı.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu Ahmet Mandal okul müdürleri Asuman Sahar Koler ve Harun Avcu ile taraf avukatları katıldı.

G D U6Bfo W U A A D M44

TikTok'ta 'Karagül' adıyla açtığı canlı yayınlar tepki çekmişti! Çocukları hakkında yeni karar TikTok'ta 'Karagül' adıyla açtığı canlı yayınlar tepki çekmişti! Çocukları hakkında yeni karar

Savunmaların alınmasının ardından mahkeme heyeti, Ahmet Mandal'a "cinsel istismar" suçundan 22 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, okul müdürleri Harun Avcu ile Asuman Sahar Koler'e "cinsel istismara yardım etme" suçundan 8'er yıl 4'er ay hapis cezası verip tahliyelerini kararlaştırdı.

Konya'da lise müdürü Harun Avcu, iddiaya göre; geçen yıl kasım ayında son sınıfta okuyan G.A. (17) isimli kız öğrenciyi, derslerinde başarılı olduğu için, "Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız'" diyerek kandırıp, evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal (35) ile tanıştırdı.

GÜNLERCE İSTİSMARDA BULUNDU

Mandal da G.A.'ya günlerce cinsel istismarda bulundu. G.A.'nın durumu anlatmasıyla ailesi, şikayetçi oldu. Kendisini 'MİT mensubu' olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal, gözaltına alınıp, 25 Kasım 2022'de 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı.

OKUL MÜDÜRLERİ TUTUKLANDI

Aynı okulda eğitim alan K.K. adlı kız öğrenci de Mandal tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayette bulundu. Soruşturmada ayrıca okul müdürü Harun Avcu ile G.A. ve Mandal'ın dini nikahının kıyıldığı okulun müdürü Asuman Sahar Koleri tutuklandı.

ZANLILAR İÇİN 37'ŞER YIL HAPİS İSTENDİ

Ahmet Mandal, Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri hakkında, 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçlarından 37'şer yıla kadar hapis; tutuksuz sanıklar Ali Akkaş, M.K., ve diğer sanıklar B.K., H.K. için de 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından hapis cezası istendi.

İKİ OKUL MÜDÜRÜ MEMURİYETTEN İHRAÇ EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen idari soruşturma kapsamında 2 okul müdürü de memurluktan ihraç edildi.

SANIK AHMET MANDAL'A 22 YIL HAPİS

Tutuklu Ahmet Mandal, Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri, yargılandıkları 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5'inci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Ahmet Mandal'a 'Cinsel istismar' suçundan 22 yıl hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

OKUL MÜDÜRLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Okul müdürleri Harun Avcu ile Asuman Sahar Koleri'ye ise 'Cinsel istismara yardım etme' suçundan 8'er yıl 4'er ay hapis cezası verip tahliye etti.

Diğer sanıklardan Asuman Sahar Koleri'nin eşi M.K., B.K. ve H.K. ise beraat ederken, Ahmet Mandal'ın ortağı Ali Akkaş'a, 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Konya'da eğitim gören lise öğrencisi G.A, okulunda "Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız" vaadi ve tehditlerle istismar edildiği iddiasıyla 2022 yılı aralık ayında ailesiyle şikayetçi olmuştu. Olayla ilgili gözaltına alınan Ahmet Mandal okul müdürü Harun Avcu ve başka bir okulun müdürü Asuman Sahar Koleri çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, okul müdürü Harun Avcu'nun 17 yaşındaki lise öğrencisi G.A'ya, derslerinde başarılı olduğu için kendisini Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) aldıracağını söyleyerek Ahmet Mandal ile tanıştırdığı belirtilmişti. İddianamede, kendisini MİT mensubu olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal'ın G.A'ya aynı vaat ve tehditlerle cinsel istismarda bulunduğu ifade edilmişti. İddianamede Ahmet Mandal G.A. ile dini nikahla evlendiğine yer verilmişti.

İddianamede, Ahmet Mandal ile okul müdürü Harun Avcu ve olayla bağlantısı olduğu öne sürülen başka bir okulun müdürü Asuman Sahar Koleri hakkında "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından 37'şer yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.