8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.
Soruşturmayı yürüten savcı, esas hakkındaki mütalaasını dosyaya sundu.
Savcı, dört sanık için iştiraken öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.
Bu sanıklar, Narin'in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcası Salim Güran ile cesedi taşıdığını itiraf eden komşuları Nevzat Bahtiyar.
Dört sanığın hakim karşısına çıkacağı tarih ise 26 Aralık Perşembe.
Eski Diyarbakır Barosu Başkanı, Avukat Nahit Eren, Cumhuriyet Savcısının Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Narin Güran dosyasına, esas hakkındaki mütalaasını bugün itibarıyla sunduğunu açıkladı. Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolduğu izlenimi verilen ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.
Son olarak, davada 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin savcı mütalaasını açıkladı. Savcı; amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile Nevzat Bahtiyar hakkında iştiraken öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti. Narin cinayetine ilişkin bir sonraki duruşma 26 Aralık’ta görülecek.
BİR SONRAKİ DURUŞMA 26 ARALIK’TA
Eski Diyarbakır Barosu Başkanı, Avukat Nahit Eren, Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki mütalaasını bugün itibarıyla sunduğunu duyurdu.
Eren, X paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet Savcısı, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan NARİN dosyasına, esas hakkındaki mütalaasını bugün itibariyle sunmuştur.
Savcılık esas hakkındaki mütalaasında 4 sanık hakkında iştiraken kasten öldürme suçundan Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası ile cezalandırılmalarını talep etmiştir.
26 Aralık’ta Narin için Adalet demek için 8. Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonunda yerimizi alacağız."