Bir Türk, Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletine gelirken, 1998 model Doğan SLX aracını da yanında getirdi. Bu New Jersey'de ilk Doğan SLX olabilir...

Uzun yıllardır ABD’de yaşayan bir Türk vatandaşı ‘aşkım’ diye tabir ettiği Doğan SLX Marka 1998 model otomobilini New Jersey’e getirtti. ABD’de Tofaş Doğan marka otomobili ile dolaşan Türk vatandaşı merak konusu oldu.

17 yıldır ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan Ali Zivalioğlu çok sevdiği Doğan SLX marka 1998 model aracını Türkiye’den ABD’ye getirdi. ABDPost.Com’da yer alan habere göre Zivalioğlu Doğan SLX için sosyal medyada paylaşımlarıyla dikkat çekiyor.

doganabd

Doğan SLX’in Bursa’dan New Jersey’e yolculuğu

Bursa’dan aldığı TOFAŞ Doğan SLX aracını ABD’ye getirmeyi çok isteyen Ali Zivalioğlu bunu nasıl başaracağını araştırmaya başladı. Sonunda gemiyle bunun mümkün olabileceğini öğrendi. Ali Zivalıoğlu “Burada gümrükte bu kez kayıt olması için bir çok prosedörden geçti. 3,5 ayımı aldı.” dedi.

Aslen Giresunlu olan Ali Zivalıoğlu’nun, New Jersey’de Truck şirketi bulunuyor.  Amerika’da pek bu tarz Türk araçları bulunmaz, diyen Zivalıoğlu “Bu da bir memleket hasreti aslında. İnsan memleketini özleyince çayını, yemeğini arabasını da özlüyor. TOFAŞ benim çocukluk hayalimdi. Türkiye’deyken böyle bir arabam vardı. Amerika’ya gelirken satmak zorunda kaldım. Sonra Türkiye’ye tatile gittiğimde gördüm içimde bir DoğanSLX aşkı oluştu. ” diyerek sözlerini sürdürdü.

Türkiye’de ki bu tip araçların bir çok özelliğinin Amerika’daki trafik sistemine uymadığı vurgulayan Zıvalıoğlu “Hiç tüp takılmamış bir araç buldum. 60.000 km’de Amerika’ya miles çevirince 39 bin miles yaptı. Aracı Amerika’ya getirdikten sonra instagramda doganslxusa hesabı açtım.” şeklinde konuştu.

Getirirken ödediği paranın araç fiyatından fazla olduğunu belirten Ali Zıvanlıoğlu “Rakamları söylemeyeyim. 3.5 ayda elime geçti. Liman gümrük gemi vs çok uzun sürüyor. Bu aşka yani TOFAŞK’a bunların hepsi değer. ” dedi. Aracı yeniden kendi zevkine göre modify yaptığını söyleyen Ali Zıvalıoğlu, “Yeni tesisat taktırdım,  film çektirdim, Air sıstemini taktırdım. Eksoz değiştirdim. Hepsi kumandalı istediğim an değişebiliyor.  Bu aracın sevdalıları ancak beni anlar.” diyerek TOFAŞK’ı anlattı.