Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan, Adalet Bakanlığının tensipleriyle Şanlıurfa Adli Tıp Grup Başkanlığı görevine getirildi.

Kurucu grup başkanı olarak görevlendirilen Doğan, Adli Tıp Kurumu Başkanlığının koordinasyonunda yürütülecek kuruluş sürecinde Şanlıurfa ve çevresine hizmet verecek yeni yapının oluşturulmasından sorumlu olacak. Bu kapsamda teşkilatlanmanın tamamlanması, hizmet birimlerinin kurulması ve gerekli altyapının hazırlanması çalışmalarını yürütecek.

Kariyerinde yeni bir kuruluş süreci daha

Mustafa Doğan’ın Şanlıurfa’daki yeni görevi, akademik kariyerinin başlangıcındaki önemli bir süreci de yeniden gündeme getirdi.

Doğan, 2017 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinde Adli Tıp Anabilim Dalının kuruluş çalışmalarında görev almak üzere akademik hayatına başladı. Yaklaşık dokuz yıl sonra ise bu kez Adli Tıp Kurumu bünyesinde yeni bir grup başkanlığının kuruluş sürecini üstlendi.

Niğde’deki görev süresinde akademik çalışmalarının yanı sıra yöneticilik görevleri de üstlenen Doğan, 2018-2022 yılları arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekim yardımcılığı yaptı. COVID-19 salgınının da yaşandığı dönemde hastane yönetiminde görev alan Doğan, Mayıs 2024 ile Nisan 2025 arasında ise aynı hastanede başhekim olarak görev yaptı.

Deprem bölgesindeki çalışmalarıyla “Yılın Hekimi” seçildi

Doğan’ın kariyerindeki dikkat çeken görevlerden biri de 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından afet bölgesinde yürüttüğü adli tıp çalışmaları oldu.

Depremler sonrası Hatay Adli Tıp Grup Başkanlığı bünyesinde görevlendirilen Doğan; Osmaniye, Kırıkhan, İskenderun ve Hatay merkezde yürütülen çalışmalara katıldı. Afet bölgesindeki görevlerinin ardından Doğan, 2024 yılında Niğde’de “Yılın Hekimi” unvanına layık görüldü.

Hastane yönetiminde randevu sürelerine yönelik çalışmalar

Doğan’ın Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliği döneminde sağlık hizmetlerinin işleyişine yönelik çeşitli düzenlemeler de hayata geçirildi.

GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nin ilk gününde Gaziantep’in değerleri öne çıktı
GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nin ilk gününde Gaziantep’in değerleri öne çıktı
İçeriği Görüntüle

Bu dönemde bazı branşlarda randevu sürelerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar yürütüldü. Yerel basına yansıyan bilgilere göre ultrason, MR, tomografi ve fizyoterapi gibi hizmetlerde bekleme sürelerinin düşürülmesi için düzenlemeler yapıldı. Bazı branşlarda mesai dışı poliklinik uygulamaları da devreye alındı.

Doğan’ın başhekimliği döneminde ayrıca 400 yataklı yeni ek hizmet binasının faaliyete geçirilmesi sürecinde de görev aldığı belirtildi.

Şanlıurfa’da yeni yapılanmayı yönetecek

Mustafa Doğan’ın Şanlıurfa Adli Tıp Grup Başkanlığına kurucu grup başkanı olarak atanmasıyla kentte adli tıp hizmetleri açısından yeni bir yapılanma süreci başlayacak.

Doğan’ın öncelikli görevleri arasında grup başkanlığının teşkilat yapısının oluşturulması, hizmet birimlerinin kurulması ve adli tıp hizmetlerinin sürdürülebilir şekilde yürütülebileceği altyapının hazırlanması bulunuyor.

Atamanın, Adalet Bakanlığının tensipleri ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığının koordinasyonuyla gerçekleştirildiği öğrenildi. Süreçte Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hızır Aslıyüksek’in koordinasyonunun yanı sıra Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve üniversite yönetiminin desteğinin de etkili olduğu kaydedildi.

Akademik kariyerinin başında Niğde’de Adli Tıp Anabilim Dalının kuruluşunda görev alan Doğan, yeni görevinde ise Şanlıurfa Adli Tıp Grup Başkanlığının kuruluş ve teşkilatlanma sürecine liderlik edecek.