19 Mayısta Türk milletinin bağımsızlık ve istikbal uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden NTO Başkanları Bekir Karabacak ve Mehmet Özyurt, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması, tam bağımsız devlet kurma yolunda atılan ilk adım olmuştur.” dediler.

19 Mayıs 1919’da milli ruhun yeniden dirildiğini belirten NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt, mesajlarında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 104. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. İstikbal mücadelesi boyunca, tarihe gömülmek istenen Türk milleti azim, cesaret, kararlılık ve inançla her türlü zorluğa göğüs gererek, canı pahasına vatanına ve bayrağına yönelen tehditleri bertaraf etmiştir.

Özgürlüğümüzün, egemenliğimizin ve cumhuriyetimizin teminatı olan gençlerimiz için bizler, daha aydınlık, umutlu ve barış dolu bir gelecek için çalışırken, gençlerimizden de beklentimiz, kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine, özgürlük aşkına sahip çıkması, bu yüce değerleri sonraki nesillere aktarmalarıdır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayısı, gençlik ve spor bayramı ilan etmesi gençlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesi olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlaması, benimsemesi ve sorumluluğunu üstlenmesi, geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır. Milli değerlerine bağlı, evrensel değerlerle barışık ve geleceğe güvenle bakarak yetişen gençlerimize güvenimiz tamdır. İnanıyoruz ki gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerimiz ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımak için çalışacaklardır.

Bizlerde bu düşüncelerle hareket ederek NTO olarak genç girişimcilerimize her türlü desteği sağlamaya çalışıyor, onları iş dünyamıza kazandırarak ekonomimizin büyümesine katkı sağlamaları için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu duygular içerisinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; ülkemizin bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.” ifadelerini kullandılar.