Dişlerimizde sarılığa neden olan diş taşlarını temizlemek için pek çok doğal yöntem mevcut. Peki, dişi en çabuk ne beyazlatır? Sararan dişleri beyazlatmak için ne yapılmalı? Dişteki sarı lekeler evde nasıl temizlenir? İşte, evde doğal diş beyazlatma yöntemi...

İyi bir ağız hijyeni sağlamak, dişleriniz ve diş etleriniz için yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden biri. Dişlerin en dışında bulunan kısma diş minesi adı verilir. Diş mineleri, belirli bir zamandan sonra yenilen yemeklerin ve içilen içeceklerin etkisi ile bir tabaka ile kaplanır. Bu tabakalar dişin lekelenmesine neden olur. Gerekli diş bakımı yapılmadığı durumunda bu lekeler, diş minesine yerleşir ve kalıcı şekilde hissedilen diş rahatsızlıklarına yol açar.

Kapak Ceviz Kabugu

CEVİZ KABUĞU İLE DİŞLER NASIL BEYAZLATILIR?

Diş tartarlarını yok etmek için ceviz kabuğu en etkili doğal yöntemlerden biri 1 su bardağı suda yaklaşık 50 gram kadar ceviz kabuğunu kaynatın. 20 dakika kaynatmak yeterli olacaktır. Süre sonunda ceviz kabuğu suyunu soğumaya bırakın.

Sağlıkta 36 bin sözleşmeli personel istihdam edilecek Sağlıkta 36 bin sözleşmeli personel istihdam edilecek

Ceviz kabuğu suyu soğuduktan sonra diş fırçanızı bu suda 10 dakika kadar bekletin. Ardından diş fırçasını alın ve nazik bir şekilde dişlerinizi fırçalayın. Ceviz kabuğu suyu yöntemini günde 3 defa uygulayın.

Düzenli olarak kullandığınızda dişlerinizde bulunan tartar ve plak önemli ölçüde azalacak. Bu mucizevi ceviz kabuğu suyu yöntemi aynı zamanda dişlerde yeni tartar ve plak oluşumunu da önler.