Son yıllarda, mobil uygulama ve oyun sektörüne yapılan yatırımlar önemli ölçüde arttı. Bu gelişme, şirketlerin ve geliştiricilerin bu alana yönelmeleriyle önemli bir büyüme yaşandı. 2023 yılı ise dünya genelinde ve Türkiye'de çeşitli alanlarda en popüler uygulamaların belirlendiği bir yıl oldu.

O uygulama WhatsApp'ı bile solladı: İşte 2023’ün en popüler uygulamaları... 3

Mobil sektöre dair veri toplama ve raporlama alanında faaliyet gösteren data.ai, 2023 yılının en popüler uygulamalarını açıkladı. Yayınlanan rapora göre, Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde en çok kullanılan VPN uygulamasının "VPN – Super Unlimited Proxy" olduğu belirlendi.

 

O uygulama WhatsApp'ı bile solladı: İşte 2023’ün en popüler uygulamaları... 4

En popüler hizmet aracı olarak Samsung Smart Switch Mobile, dünya genelinde e-ticaret alanında SHEIN ve Türkiye'de ise Trendyol, en çok kullanılan sosyal medya uygulaması ise Instagram olarak belirlendi. Türkiye'de en popüler servis uygulamasının ise on milyonlarca kayıtlı kullanıcıya sahip olan e-Devlet olduğu göze çarpıyor.

O uygulama WhatsApp'ı bile solladı: İşte 2023’ün en popüler uygulamaları... 5

İşte 2023'te dünya genelinde en popüler mobil uygulamalar...

O uygulama WhatsApp'ı bile solladı: İşte 2023’ün en popüler uygulamaları... 6

 

İşte 2023’te Türkiye’de en popüler mobil uygulamalar...

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

O uygulama WhatsApp'ı bile solladı: İşte 2023’ün en popüler uygulamaları... 8