İmzalanan protokoller ile Şahinbey ilçesi Mavikent Mahallesine Aile Sağlık Merkezi, Şahinbey ilçesi Tekstilkent Mahallesine Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Aile Sağlık Merkezi, Şahinbey ilçesi Aydınlar Mahallesine UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) deposu, Şahinbey İlçesi Abdulhamithan Mahallesine Aile Sağlık Merkezi ve 112 ASHİ (Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu), Şehitkamil Mahallesine Aile Sağlık Merkezi ve 112 ASHİ (Acil sağlık Hizmetleri İstasyonu) ve Şahinbey ilçesi Malazgirt (Yeşilkent) Mahallesine Aile Sağlık Merkezi ve 112 ASHİ (Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu) hizmet binaları yapılacak.

Anyconvcom Whatsapp Image 2024 04 17 At 1718163826

OBA Makarna'dan Gaziantep için dev protokol: Tam 6 tesis yapacaklar

ProtokoleGaziantep Valisi Kemal Çeber, İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin ve Hayırseverler Hakan Özgüçlü, Mehmet Musa Özgüçlü, Alpaslan Özgüçlü, Aynur Özgüçlü ve İpek Cıncıkcı katıldı.

OBA Makarna'dan Gaziantep için dev protokol: Tam 6 tesis yapacaklar

Protokolde konuşan Vali Çeber; “Bu ilin valisi olarak beni çok gururlandıran, geleceğe dair ümitlerimi arttıran bu programda güzel bir aile ile bir aradayız. Aile, ilimizin çok önemli sanayi kuruluşlarından ve ülkemizin dış ticaretine, ihracatına katkı sağlayan bir aile. Aile üyeleri kendi aralarında bu İl’ e yeni bir şey ne yapalım diye konuşurlarken, Gaziantep’ in sağlık alanındaki eksikliğini fark ederek sağlık alanında da hizmetlerimiz olsun diye düşünmüşler. Sonrasında da aile üyelerinin her birinin adına bir Aile Sağlık Merkezi yapmaya karar vermişler. Bu bizi çok mutlu etti. Bir anda ilimiz 5 tane Aile Sağlık Merkezi’ ne kavuşacak. Biz de ailemizden bölgenin sağlık merkezi olduğumuz için bir de UMKE deposu yapılmasını rica ettik. Ailemiz bizi kırmayarak bu deponun da yapımını üstlendi. Rabbim bir an evvel tamamlamayı nasip etsin. Bu şehrin insanları çok kadirşinas, çok vefalı, çok hayırsever. Şehirlerini çok seviyorlar ve her zaman şehirleri için ne yapabileceklerini düşünüyorlar. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor. Ben bu kapsamda OBA Makarna ailesini tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum'' ifadelerini kullandı.

OBA Makarna'dan Gaziantep için dev protokol: Tam 6 tesis yapacaklar

İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin konuşmasında; “Bizim tedavi edici sağlık hizmetlerimizin dışında koruyucu sağlık hizmetlerini sunduğumuz birinci basamak sağlık hizmetlerimiz var. Bu sağlık hizmetleri genel olarak Aile Sağlık Hizmetlerinde verilmekte. Aile Sağlık Hizmet Merkezleri konusunda ilimizde ciddi eksikliklerimiz mevcuttu. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ederken gerek hayırseverlerimizle gerekse Bakanlığımızın değişik projeleri ile bu ihtiyacın giderilmesi için çalışmalar yaptık. Sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi anlamında OBA Makarna ailesi bize 5 tane Aile Sağlık Hizmetleri Merkezi ve 1 tane UMKE hizmet binası yapacaklarını ifade ettiler. Hayırseverlerimize verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN YILMAZ, YÖNETİM KADROSUNU AÇIKLADI BAŞKAN YILMAZ, YÖNETİM KADROSUNU AÇIKLADI
OBA Makarna'dan Gaziantep için dev protokol: Tam 6 tesis yapacaklar

Hayırsever aile üyeleri konuşmalarında; “Bizler Gaziantepliyiz. Her zaman önceliğimiz Gaziantep’ e yapacağımız yatırımlar olacaktır. Yatırımlarımızı kendi şehrimize yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Yapacağımız Aile Sağlık Merkezlerinin ve UMKE hizmet binasının Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” sözlerine yer verdiler. 

Konuşmaların ardından protokoller imzalandı ve fotoğraflar çekildi.