KURŞUN YAĞMURUNA TUTTU

Gaziantep’te kavgada vurulan baba yaralandı, oğlu hayatını kaybetti Gaziantep’te kavgada vurulan baba yaralandı, oğlu hayatını kaybetti

Art arda tetiğe bastı, gözünü bile kırpmadı. Aracı kurşun yağmuruna tuttu. Kan davası öğretmeni hayattan kopardı. Olayın adresi İstanbul Fatih. Abdulbaki Durmaz, bir imam hatip ortaokulunda Türkçe öğretmeni olarak görev yapıyordu. Aracına bindi, okula gitmek için yola çıktı. Husumetlisi Adem G., taksi ile önünü kesti. Abdulbaki Durmaz kaçmaya çalıştı, hatta arkadaki araçlara çarptı ama faydası olmadı. Adem G., Abdulbaki Durmaz'ın aracına silahı doğrultarak tetiğe bastı.

18851939 728Xauto

Fatih’te Türkçe öğretmeni Abdulbaki Durmaz’ı silahla öldürüp olay yerinden kaçan ve polis ekipleri tarafından yakalanan zanlı, sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklandı.

Olay, dün sabah saatlerinde Fatih Topkapı Mahallesi’nde meydana gelmişti. Edinilen bilgilere göre, Başakşehir’de bir İmam Hatip Ortaokulunda Türkçe öğretmenliği yapan 44 yaşındaki Abdulbaki Durmaz, aracıyla seyir halindeyken, taksiden inen bir şüpheli Durmaz’ın aracına art arda ateş ettikten sonra aynı taksiyle olay yerinden kaçmıştı.

1717760520 781308463

44 yaşındaki öğretmen o saldırıda ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yeri inceleme ekipleri dakikalarca inceleme yaptı. Gayrettepe Asayiş Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısını Aksaray’da bir restoranda yemek yediği sırada yakalandı.

ÖĞRETMENİ KURŞUNA DİZDİ, KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Cinayetin 2017 yılından bu yana Batmanlı iki aşiret arasındaki kan davası nedeniyle gerçekleştirildiği belirlendi. Saldırganın cinayete ilişkin ilk sözleri ise "Yaptığımın kötü bir şey olduğunu biliyorum ama bu bir kan davası" oldu.

SANIK EMNİYETTE SUSMA HAKKINI KULLANDI

Katil zanlısı emniyetteki sorgusunda ise susma hakkını kullandı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Vücuduna çok sayıda mermi isabet eden Durmaz ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından gözaltına alınan Adem G., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Şüpheli ifadesinde, cinayeti kan davası yüzünden işlediğini itiraf ederken olayın 2023 yılında iki husumetli aile arasında başladığını ve karşı tarafın geçen yıl babaları A.G.’yi öldürdüklerini iddia etmişti.

Adliyeye sevk edilen Adem G., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: iha