Kahramanmaraş depreminin ardından depremin büyük yıkım gösterdiği bölgelerden biri olan Hatay’da  İzmir Büyükşehir Belediyesi bir Sahra Hastanesi kurarak bölgedeki depremzelerin hastalıklarına çözüm olmaya devam ediyor.

Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER)Başkanı Ahmet Güler, seyyar hastane fikrinin nasıl ortaya çıktığı ve İzmir’e nasıl ulaştıyla ilgili bilgilerini anlattı.

1999’da Türkiye’yi derinden sarsan Gölcük depremi sırasında Almaya’dan Türkiye’ye gönderilen ve 23 sene boyunca korunan seyyar ameliyathane hizmeti şimdi başka hayatların canını kurtarması için Hatay’a gönderildi. Hatay’da kurulan Sahra Hastanesinde hizmet kapsamı genişleterek, her türlü sağlık problemlerine anında müdahale ediyor.

izmir-buyuksehir-hatay-da-sahra-hastanesi-kuruyor

ÖNCE GÖLCÜK ŞİMDİ HATAY'DA

Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER)Başkanı Ahmet Güler, Türkiye’de seyyar hastane fikrinin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili bilgilerini anlatarak, “Geçmiş dönemlerde yapmış olduğumuz çaba, yardımların 23 sene sonra tekrardan devreye girmiş olması ve tekrar kullanılmış olması bizi çok inanılmaz şekilde sevindirdi. İnsanlarımıza yardımımızın dokunması gerçekten çok sevindirici bir durum.”dedi.

Seyyar hastanenin İzmir’e gelişi hakkında bilgi veren Güler,  şunları anlattı:

“Seyyar hastane olayı 1999 depreminde ben Kuzey Almanya Deprem yardım komitesi başlanıydım o zaman bize Aşağı Saksonya eyaleti ve Volkswagen firması diğer büyük firmalar çok büyük yardımda bulundular. Bizlerde böyle büyük bir seyyar hastaneyi organize ettik. Şartlı bağış olarak İzmir Ege Vakfı sayın Uğur Yüce ile yaptığımız bir anlaşma sonucu Ege Vakfına yolladık. Ege Vakfı bu hastaneyi Eşrefpaşa hastanesine devir etti. Seyyar hastanenin Eşrefpaşa hastanesinde kalması için bir şart koyma kararı aldık. İzmit’te yaşanan deprem sonrasında 2 sene boyunca hizmet vermesi durumunda bu hastane onların himayesinde olacaktı. Bu şartı çok güzel bir şekilde yerine yetirdiler ve bu hastaneyi de bu zamana kadar koruyup, kolladılar. Şu anki Başhekim görevinde bulunan Devrim Bey, seyyar hastaneyi tekrardan bakımı yaparak, Hatay’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu Sahra hastanesine gönderilmiş. Biz bu duruma çok sevindik. Çünkü yapmış olduğumuz çaba, yardımların 23 sene sonra tekrardan devreye girmiş olması ve tekrar kullanılmış olması bizi çok inanılmaz şekilde sevindirdi. Bizi sevindirme konusu şu açıdan oldu. İnsanlarımıza yardımımızın dokunması gerçekten çok sevindirici bir durum. Demek ki kalıcı birşeyler yaptığında Türkiye’de çok güzel şeyler olabiliyormuş. Bunu da öğrenmiş olduk. Şimdi de öyle görmek lazım çözümleri kalıcı kılmak için Dünyanın dört bir yanında deprem için üretilen aletler ve ya medikal yardımlar yapılıyor. Allah göstermesin ancak başımıza gelecek bir afet için bunların her zaman hazır tutulması muazzam bir iştir. O yüzden Eşrefpaşa hastanesini kutluyorum. Bunu hazır tutumuşlar, atmamışlar ve saklayıp en zor durumda olan insanların yardımına koşmuş.''