Girişimciler İçin Marka Tasarım Patent'in ABC'si konulu seminer...

TOBB GAZİANTEP KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU ve TOBB GAZİANTEP GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU iş birliğinde; Pinthemark Fikri Haklar Marka ve Yazılım Danışmanlığı Şirketi Kurucusu Gizem Aydın Kantar'ın bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduğu gerçekleştirildi. ‪

Whatsapp Görsel 2024 02 21 Saat 15.28.59 0Ebe7Fe5

TOBB Gaziantep Kadın Girişimci Kurul Başkanı Ayşen Ahi ve TOBB Gaziantep GGK Başkanı Abdülkadir Koçer'in de katıldığı seminerde, uluslararası ticarette bir adım önde olmak ve rekabet avantajı elde etmek için gittikçe önem kazanan marka oluşturma ve marka patent tescili konularında paylaşımlarda bulunuldu.‬tobb.jpg

Gaziantep'te Mesleki Eğitim ve İstihdam Günleri düzenlenecek Gaziantep'te Mesleki Eğitim ve İstihdam Günleri düzenlenecek

Gizem Aydın Kantar’ın sunumuyla gerçekleşen seminer, girişimcilere marka oluşturma yolunda büyük katkı sağladı.

tobb3.jpg

TOBB Gaziantep Kadın Girişimci Kurul Başkanı Ayşen Ahi ve TOBB Gaziantep GGK Başkanı Abdülkadir Koçer'in de katıldığı seminerde, uluslararası ticarette bir adım önde olmak ve rekabet avantajı elde etmek için gittikçe önem kazanan marka oluşturma ve marka patent tescili konularında paylaşımlarda bulunuldu.‬

Pinthemark Fikri Haklar Marka ve Yazılım Danışmanlığı Şirketi Kurucusu Gizem Aydın Kantar,  Seminerde Marka tescili ile ilgili şu bilgileri verdi:

''Marka Tescili: İşinizin Güvencesi ve Uluslararası Markalaşma Yolunda Pinthemark IP'nin Deneyimi"
Günümüz iş dünyasında rekabetin yoğunluğu her geçen gün artıyor ve işletmelerin varlıklarını korumak ve büyütmek için stratejik adımlar atmaları önem kazanıyor. Bu stratejik adımlardan biri de marka tescili yapmaktır. Marka tescili, bir işletmenin ürünlerini ve hizmetlerini diğerlerinden ayırt etmek için kullandığı isim, logo veya slogan gibi işaretlerin yasal korumasını sağlar. Peki, marka tescili neden bu kadar önemlidir?


Marka tescili yapmanın önemi, bir işletmenin itibarını koruması ve rekabet avantajı sağlamasıyla başlar. Bir marka tescil edildiğinde, o markanın yasal olarak sahibi olunur ve başkalarının benzer veya kopya markalar kullanarak tüketicileri yanıltmasının önüne geçilir. Bu da müşterilerin markaya olan güvenini artırır ve markanın itibarını korur.
Ancak marka tescili sadece yerel pazarlarda değil, uluslararası arenada da büyük önem taşır. Küreselleşen dünyada işletmelerin sınırları aşarak yeni pazarlara girmesi yaygın hale gelmiştir. Bu durumda, markanın uluslararası düzeyde korunması ve tanıtılması büyük bir öneme sahiptir.
İşte tam da bu noktada,marka ve patent konularında Pinthemark Fikri Haklar gibi deneyimli bir şirket devreye giriyor. Pinthemark Fikri Haklar, marka,tasarım ve patent tescili ve fikri mülkiyet konularında uzmanlaşmış bir kuruluştur. Müşterilerine yerel ve uluslararası düzeyde kapsamlı hizmetler sunar. Şirket, müşterilerinin markalarını korumak ve büyütmek için gereken adımları atmasına yardımcı olur.

Pinthemark Fikri Haklar'ın 15 yıllık deneyimi, müşterilerine uluslararası markalaşma sürecinde rehberlik etme konusunda önemli bir avantaj sağlar. Şirket, farklı ülkelerin farklı marka tescil prosedürlerini ve yasal gerekliliklerini bilir ve müşterilerine en uygun stratejileri sunar.

Whatsapp Görsel 2024 02 21 Saat 15.29.00 01C5130E

Son dönemlerde ihracatın giderek önem kazandığı bir ortamda, girişimcilere ihracat fırsatlarını açan platformlar arasında Amazon.com ve Etsy.com gibi siteler de yer almaktadır. Ancak, uluslararası pazarlarda başarılı olabilmek için markanın korunması büyük önem taşır. Bu bağlamda, yurtdışı marka tescili girişimcilere önemli avantajlar sağlayabilir. Pinthemark Fikri Haklar, Avrupa Birliği, İngiltere ve özellikle Amerika gibi karmaşık süreçlere sahip pazarlarda marka tescili süreçlerini maliyet açısından en avantajlı ve en hızlı şekilde yönetmektedir.Bu nedenle, işletmelerin marka tescili yaparken ve uluslararası markalaşma yolunda adım atmaya karar verirken, uzman bir danışmanlık firmasıyla çalışmaları kritik öneme sahiptir.

Pinthemark Fikri Haklar gibi deneyimli bir şirketle çalışmak, işletmelerin markalarını korumak ve küresel pazarda başarılı olmalarını sağlamak için doğru adımdır.


Yerelde güçlü, uluslararasıda etkili olmak için, işletmelerin Pinthemark IP gibi uzman bir danışmanlık firmasıyla iş birliği yapmaları, marka tescili ve uluslararası markalaşma sürecinde sağlam bir temel oluşturacaktır.''