Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Uzm. Dr. Davut Ünsal Çapkan, 1999-2004 yıllarında Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Radyoloji Ana Bilim Dalında uzmanlığını tamamladı.

indir (9)-10

Çapkan, 2015'te Adana Başkent Üniversitesinde Girişimsel Radyolojide fellow olarak bulundu. Türkiye'nin birçok yerinde görev yapan Uzm. Dr. Çapkan ilk olarak 2005'ten 2009'a kadar Adıyaman Devlet Hastanesinde Radyoloji Uzmanı olarak görev yaptı.

Çapkan, 2009'da Medical Point Gaziantep çalışmasının ardından, 2013'ten 2023'ün şubat ayına kadar Gaziantep'te yer alan özel bir hastanenin Radyoloji Kurucu ve Sorumlu Hekimi olarak kariyerine devam etti.

Kariyerini birçok eğitimle taçlandıran Çapkan, 2004'te Ankara Etlik SSK 2. Düzey detaylı Obstetrik Usg Eğitimi ile 2006 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Kardiyak Koroner BT Anjiografi Eğitimi alarak birçok başarılı işleme imza attı.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Radyoloji Uzm. Dr. Davut Ünsal Çapkan'ın ilgi alanları arasında Girişimsel Radyoloji, Üroradyoloji (Manyetik Rezonans- Ultrason PROSTAT Füzyon Hedef Biyopsi), Kardiyak Görüntüleme (Kalp MR, Koroner BT anjiografi), Varis Tedavileri (EVLA, Köpük skleroterapi), İleri Düzey BT-MR Uygulamaları (Spektroskopi, Perfüzyon MR, Traktografi, BT sanal endoskopi ve benzeri), Meme Görüntüleme ve Biyopsi Uygulamaları, Ablasyon tedavileri (Tiroid nodül, Osteoid Osteoma ve benzeri), 2. Düzey Obstetrik USG ve Detaylı Ultrasonografi, Geleneksel Tıp ( Akapunktur, Ozon, Mezoterapi ve benzeri) bulunuyor.

Çapkan, aynı zamanda Türk Radyoloji Derneği, Girişimsel Radyoloji ve CIRSE Derneği, Manyetik Rezonans Derneği, Türk Ultrasonografi Derneği, Pediatrik Radyoloji Derneği üyesi.