Son dakika haberine göre Gebze’de bugün saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz 2 kişi, elinde silahla ABD firması olan P&G’ye ait fabrikanın ana binasına girdi.

Şüpheliler iddiaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldı.

d7e3e8521a8235a68cb05cb24d69294f

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bilgi almak üzere bölgeye hareket etti.

f585a2b209cdab134f4fd51f23999482

Ayrıca fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi. Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı.

İşte eylemcinin fabrikanın içinden ilk fotoğrafı;

AW132771_10

7 KİŞİYİ REHİN ALDI

Saldırganın temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren fabrikada 6'sı erkek 1'i kadın olmak üzere toplamda 7 kişiyi rehin aldığı belirtildi. Rehin alınanların 3'ünün şirketin muhasebecisi, 1 kişinin ise proje sorumlusu, diğer 3'ünün ise fabrika personeli olduğu öne sürüldü. Fabrikada rehin alınan işçilere ait olduğu belirtilen ilk görüntüler de ortaya çıktı.

Ekran görüntüsü 2024-02-01 190323

İKNA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde P&G firmasının fabrika ana binasını basıp, içeridekileri rehin alan kişiyi polisin ikna çalışmaları sürerken, Vali Seddar Yavuz da bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı.

1e7a4647ec33402b7780d479a692271f

"GAZZE İÇİN YA MUSALLA YA ÖLÜM"

Fotoğrafta şüphelinin duvara sprey boyalarla da 'Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazdığı ve Türk bayrağı ile Filistin bayrağı çizdiği görüldü.
acf534830bfe8d621daf6dfdd492ca0f
Fotoğrafta yüzünü Filistin poşusuyla kapatan, üzerinde bomba düzeneğini andıran düzenek olan kişinin elinde tabanca ile poz verdiği görüldü.

SALDIRGANDAN İZİN İSTEYİP DOĞUM GÜNÜ KUTLADILAR

Rehin alınan kişilerden birinin doğum günü olması sebebiyle daha önceden hazırlık yapan iş arkadaşları, saldırgandan doğum günü kutlamak için izin istedi.

kocaelide-fabrikayi-basip-iscileri-rehin-aldi-4-_7467_dhaphoto3
Saldırganın izin vermesi üzerine fabrika çalışanlarından birinin doğum günü kutlaması yapıldı. Daha önceden alınan pastaya koyulan mumlar üflenirken, arkadaşları doğum günü olan personeli kutladı. Videoda rehinelerin sağlık durumlarının da iyi olduğu görüldü.

kocaelide-fabrikayi-basip-iscileri-rehin-aldi-4-_7467_dhaphoto1

SALDIRGANIN PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI

Kocaeli'de fabrikada 7 kişiyi rehin alan saldırganın alçı, boya, sıva ve bina dekorasyonu işleri yapan İbrahim Y. olduğu öğrenildi. İbrahim Y.'nin sosyal medya paylaşımları da ortaya çıktı. Saldırgan paylaşımında, "Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey benim için Filistin'e dua ettikleri gibi dua etmektir" ifadeleri yer aldı. (DHA)

kocaelide-fabrikayi-basip-iscileri-rehin-aldi-6-_8237_dhaphoto1

PAYLAŞIMLARINA DEVAM ETTİ

Bu arada saldırgan İbrahim Y. de sosyal medya hesabından paylaşımlarına devam etti. İbrahim Y. paylaşımında, "Kimsenin söylediğinin umurumda olmadığının farkındasınızdır umarım. İster deli, ister terörist, isterse hain olsun. O kapının açılacağına inanmıştım" ifadelerini kullandı.

Saldırganın bir diğer paylaşımında da rehinelerden birinin doğum gününün kutlanmasıyla ilgili, “Her ölüm, bir doğuma gebedir. Barışın doğumu ve barışın kapılarının açılması umuduyla” ifadeleri yer aldı.

kocaelide-fabrikayi-basip-iscileri-rehin-aldi-7-_2694_dhaphoto8

DIŞARI ÇIKMA FIRSATI OLDUĞU HALDE ÇIKMAMIŞ

Saldırgan ayrıca rehinelerden Süreyya isimli kadının çıkma fırsatı olmasına rağmen dışarıya çıkmadığını iddia ederek şu paylaşımı yaptı:

“Süreyya Hanım çıkma fırsatı olduğu halde arkadaşlarını bırakmayıp, kalarak dünyaya örnek bir davranış sergilemiştir.

kocaelide-fabrikayi-basip-iscileri-rehin-aldi-7-_2694_dhaphoto9

AİLELERİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ

Rehine krizi devam ederken, rehin alınan 7 çalışanın yakınlarının tedirgin bekleyişi de sürüyor.

kocaelide-fabrikayi-basip-iscileri-rehin-aldi-7-_2694_dhaphoto10

Rehine yakınları, zaman zaman rehinelerin açtığı sosyal medya yayınlarını takip ederek sağlık durumları hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorlar.
kocaelide-fabrikayi-basip-iscileri-rehin-aldi-7-_2694_dhaphoto6