Başta üç harfli zincir marketler olmak üzere fiyat dengesizliğinin yoğun olarak yaşandığı günlerde, Rekabet Kurumunun hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren 20 firma ile gerçekleştireceği sözlü savunma bugün ve yarın gerçekleştiriliyor.

BİM, Şok, A101 ve Migros gibi zincir marketlerin yanı sıra, Gaziantepli gıda devi Şölen Çikolata’da Rekabet Kurumu’na hesap verecek 20 firma arasında bulunuyor.

Rekabet Kurulu'nda, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren üretici, tedarikçi ve perakendeci niteliğindeki bazı teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 6-7 Aralık'ta gerçekleştiriliyor. Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılan 20 firma arasında Gaziantepli gıda devi Şölen Çikolata’da var.

SÖZLÜ SAVUNMA VERİYORLAR

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, söz konusu teşebbüsler hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi.


Bu kapsamda hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren üretici, tedarikçi ve perakendeci niteliğindeki bazı teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı, 6-7 Aralık'ta Rekabet Kurulunda yapılıyor. Toplantı çevrim içi takip edilebilecek.

HESAP VERECEK FİRMALARIN LİSTESİ

Rekabet Kurumu 6-7 Aralık tarihinde tam 20 üretici-tedarikçi-perakende zinciri firmasının savunmalarını alacak. Bu firmalar arasında Gaziantepli gıda devi Şölen Çikolata’da yer alıyor.  Gaziantep üretim merkezli Şölen Çikolata A.Ş. Rekabet Kurumu’nda sözlü savunma vererek fiyat dengesizliğinin yoğun olarak yaşandığı günlerle ilgili açıklamalarının nasıl olacağı merakla bekleniyor.


Rekabet Kurumu’na hesap verecek olan 20 firma şunlar:


BİM Birleşik Mağazalar AŞ
MİGROS Ticaret AŞ
ŞOK Marketler Ticaret AŞ ve Pasifik Tüketim Ürünleri
Coca-Cola Satış ve Dağıtım AŞ
Pepsi Cola Servis ve Dağıtım Limited Şirketi
Eti Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ
CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi AŞ
Haribo Şekerleme Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
Red Bull Gıda Dağıtım ve Pazarlama Ticaret Limited Şirketi
Glaxosmithkline Tüketici Sağlığı AŞ
Beypazarı İçecek Pazarlama Dağ. Amb. Tur. Pet. İnş. San. ve Tic. AŞ
Doğanay Gıda Tarım ve Hayvancılık San. Tic. A
Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret AŞ
Kent Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret AŞ
Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ
Unmaş Unlu Mamuller Sanayi ve Ticaret AŞ
Yeni Mağazacılık AŞ
Horizon Hızlı Tüketim AŞ
Pasifik Tüketim Ürünleri Satış ve Ticaret AŞ
Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ