Sahur sonrasında hemen yatmanın reflü semptomlarını artırabileceğini ve gaz, şişkinlik gibi sorunlara yol açabileceğini" söyledi. İstanbul Aydın Üniversitesi Medical Park Florya Hastanesi'nden Doç. Dr. İslamoğlu, Ramazan ayının sağlıklı geçirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

Ramazan ayında öğün sayısının azalmasıyla birlikte enerji ve gıda alımının düştüğünü belirten İslamoğlu, "Bu dönemde karbonhidrat, yağ ve protein alımının dengeli olması önemlidir. Metabolizmanın yavaşlaması nedeniyle aşırı enerji veren gıdalardan kaçınılmalıdır" şeklinde konuştu.

Uyku düzeninin Ramazan ayında da önemli olduğunu vurgulayan İslamoğlu, "Uykusuzluğun ruh hali değişiklikleri, halsizlik ve genel yorgunluk gibi sorunlara yol açabileceğini" belirtti. İslamoğlu, uyku eksikliğinin önüne geçmek için yeterli gün ışığına maruz kalmak, öğünleri düzenlemek ve uyku-uyanıklık dengesini sağlamak gerektiğini söyledi.

İsviçre'de Beypazarı maden suyu'doğurganlığı etkiliyor' gerekçesiyle yasaklandı İsviçre'de Beypazarı maden suyu'doğurganlığı etkiliyor' gerekçesiyle yasaklandı

İftar ve sahurda dengeli beslenmenin önemine de değinen İslamoğlu, "İftarda ve sahurda aşırı karbonhidrat ve yağ tüketiminden kaçınılmalı, beslenme zamanı yayılmalı ve her tür besin grubundan yeterli miktarda alınmalıdır. Ayrıca sıvı tüketimi ihmal edilmemeli ve su alımı zamanla yayılmalıdır" dedi.

Ramazan ayında fiziksel aktivitenin de önemli olduğunu belirten İslamoğlu, "İftar sonrası ağır sporlar yerine yürüyüş ve hafif fiziksel aktivitelerin tercih edilmesinin daha uygun olduğunu" ifade etti.

Son olarak, Ramazan ayında sağlık sorunlarının önlenmesi için aşırı karbonhidrat ve yağ tüketiminden kaçınılması gerektiğini söyleyen İslamoğlu, "Sağlıklı bir Ramazan geçirmek için uyku düzenine dikkat edilmeli, dengeli beslenilmeli ve fiziksel aktivite yapılmalıdır" şeklinde konuştu.