Başkentte araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’i öldüren sanığın avukatlığını yapan ve duruşma esnasında maktül Şenel’e yönelik sözleri nedeniyle ’kişinin hatırasına hakaret’ ve ’hakaret’ suçlarından yargılanan avukat Vahit Bıçak hakkında 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Ankara’da bulunan Çankaya Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019’da üniversite yerleşkesindeki odasında öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’in (23) tabancalı ve bıçaklı saldırısında öldürüldü. Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, ’kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Karar, Yargıtayca da onandı. Sanık Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın duruşmadaki savunmasında Ceren Damar Şenel’in, müvekkiline cinsel istismarda bulunduğu, konumunu kullanarak bu istismarı devam ettirdiği ve müvekkilini tehdit ettiği yönünde beyanlarda bulundu.

Bunun üzerine avukat Vahit Bıçak hakkında, ’kişinin hatırasına hakaret’ ve ’hakaret’ suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava Ankara 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor.

Bugün görüşen duruşmada, sanık avukat Vahit Bıçak, maktul Şenel’in babası Mustafa, annesi Feyzan Damar, taraf avukatları ile çok sayıda izleyici hazır bulundu.

Karardan önce kendisine son kez söz verilen sanık Bıçak, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Hayatını kaybeden Ceren Damar Şenel ile benim bir tanışıklığım yok. Genç bir hukukçu katledilmiş yazık olmuş dedim. Öleni geri getirme gibi bir kudrete sahip değilim. Canı veren Allah’tır canı Allah alır. Bir şeyleri meşrulaştırmak, normal göstermek gibi bir amacımız yok. Bana ne kadar ceza verirseniz verin anlayışla karşılıyorum. Usül ve adalete bu kadar önem gösteren hakimlerin burada savunma dokunulmazlığı çerçevesinsde hakkaniyetli bir karar verileceğine inanıyorum.”

Avukat beyanlarının ardından mahkeme heyeti, kararı açıklamak için duruşmaya ara verdi. Mahkeme başkanı sanık Vahit Bıçak hakkında ’kişinin hatırısına hakaret’ suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi. Sanık Bıçak hakkında herhangi bir takdir indirimi uygulanmadı.